Naar de rechter: overheid wil ambtenaar ontslaan om kritische tweets

Ontslag, loon of andere werkgerelateerde zaken: als werkgever en werknemer het oneens zijn, is een rechtszaak soms onvermijdelijk. De interessantste uitspraken op dit gebied volgen we in de rubriek Naar de rechter. Met vandaag: een overheidsinstelling wil een ambtenaar ontslaan die op social media kritiek uit op het coronabeleid.

Delen:

beeld: Depositphotos

In 2020 treedt een vrouw in vaste dienst bij een overheidsinstelling. Bij haar indiensttreding als werkbegeleider legt ze de ambtseed af en belooft ze zich te houden aan de gedragscode van de instelling, zo staat in de uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. In de gedragscode staat onder meer dat ze zonder toestemming van haar werkgever geen nevenfuncties mag uitvoeren.

‘Allesverwoestende kutkabinet’

Begin 2021 wordt de ambtenaar door haar leidinggevende uitgenodigd voor een gesprek. Ze is bezig met het oprichten van een politieke partij, wat mogelijk in strijd is met de regels rond nevenfuncties.

Bovendien hebben haar collega’s gezien dat ze nogal veel… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven