Nationale Snelpleitwedstrijden 2019

Delen:

Op 13 februari 2019 vond alweer de 27eeditie van de Nationale Snelpleitwedstrijden plaats op de Universiteit van Tilburg. Een intensieve en leerzame, maar vooral een heel leuke dag voor de rechtenstudent. Het pleiten is voor de rechtenstudent natuurlijk een belangrijke vaardigheid en wat is nu leuker dan deze vaardigheid te ontwikkelen tijdens zo’n dag waarin je in een competitieve setting de strijd met je team aangaat?

Verschillende teams uit het hele land waren afgereisd naar Tilburg om te strijden voor de titel ‘Beste pleitdispuut’. De dag begon met een ontvangst en het bijeen brengen van de teams samen met hun zaalwacht. Vervolgens konden de teams tijdens drie pleitrondes hun pleidooi presenteren. De teams kregen per ronde een half uur de tijd om hun pleidooi voor te bereiden, waarna ze mochten vlammen en hun standpunt bepleiten. Het waren casussen op het gebied van goederenrecht, strafrecht en aansprakelijkheidsrecht. De pleidooien werden beoordeeld door juryleden bestaande uit onder andere advocaten en professoren. Tussen het harde werken door konden alle deelnemers en juryleden genieten van een goedverzorgde lunch.

Na de voorrondes werd bekend gemaakt welke teams een plek hadden veroverd in de finale. Terwijl de finalisten hun case op het gebied van familierecht aan het voorbereiden waren, vond er een interessante lezing plaats door Rassers Advocaten, de hoofdsponsor. Uiteindelijk, na een super spannende strijd in de finale, mocht team Wanprestatie zich de winnaar noemen van de Nationale Snelpleitwedstrijden 2019! De dag werd afgesloten met een diner in de Faculty Club. Al met al, een geslaagde en leerzame dag!

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven