Nilofar Sekandar (Dentons) heeft een droom

Student-stagiair van de week is Nilofar Sekandar. Ze hoopt later binnen de sectie IP&T advocaat te mogen zijn. "Voor nu is dit vooral een droom!"

Delen:

Nilofar Sekandar, 24 jaar, studeert ‘Internet, Intellectuele eigendom en ICT-recht’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In april 2022 verwacht zij af te studeren. Vanaf juli tot en met augustus 2021 liep Nilofar stage in het IP&T-team van Dentons in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Met oud student-stagiaires van Dentons heb ik gesproken over hoe leuk ze het vonden om stage te lopen bij het kantoor. Naar mijn idee zijn dit soort aanbevelingen van studiegenoten altijd erg betrouwbaar. Nu ik zelf stage loop bij Dentons kan ik zeker beamen dat de sfeer binnen het kantoor erg leuk is en ook binnen het IP&T team wordt hecht samengewerkt aan uiteenlopende zaken. Als het allergrootste advocatenkantoor wereldwijd was Dentons voor mij uiteraard niet geheel onbekend. De internationale allure sprak mij vooraf al erg aan en ik ben blij dat ik daar (tijdelijk) deel van heb mogen uitmaken.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Toen ik begon aan deze stage had ik al een positief beeld het kantoor in mijn hoofd. Dat het met de sfeer goed zat, wist ik natuurlijk al maar waar ik vooral op hoopte tijdens deze stage was dat ik een goed beeld kon krijgen van wat werken als advocaat op de IP&T-sectie inhoudt. Ook dit gebeurde vrijwel direct, sinds de eerste dag was ik nauw betrokken bij verschillende zaken en werd ook regelmatig mijn mening gevraagd. Het was erg leuk om te zien dat ik serieus genomen werd en dat ze me direct zagen als ‘volwaardig lid’ binnen het team!

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Door de coronacrisis heb ik tijdens mijn stage deels vanuit huis en deels op kantoor gewerkt. Wat ik erg fijn vond was dat er meteen werd aangegeven dat ik een paar dagen op kantoor mocht komen om toch ook de echte sfeer van Dentons te kunnen proeven. Hierdoor heb ik verschillende collega’s op kantoor kunnen ontmoeten en spreken en heb ik ook (wanneer het zomerse weer dat toeliet) buiten kunnen lunchen met mensen van andere teams. Daarnaast beviel het thuiswerken me ook goed. Binnen het team werd er wekelijks ingebeld om op de hoogte te blijven van hoe het met iedereen ging.

Wat moet je zoal doen?
Eigenlijk erg veel verschillende taken. IP&T is natuurlijk een brede praktijk en daarom komen er veel verschillende opdrachten binnen. Dit zorgt voor veel afwisseling binnen de stageperiode. Geen week is hetzelfde! Zo ben ik gevraagd om memo’s te schrijven voor cliënten, maar ook om cliënten te adviseren over waar zij rekening mee moeten houden bij het opzetten van hun social-mediakanalen.

Wat ga je nooit meer vergeten van je stage?
Dat ik voor een grote cliënt zelfstandig te werk mocht gaan en ook zelf een call mocht leiden om mijn adviezen uit te brengen. Het was erg spannend, maar achteraf gezien ook een mooi leermoment. Dit was voor mij natuurlijk een grote eer en daarnaast toonde het het vertrouwen dat het team in mij had! Dat geeft zeker een goed gevoel.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik houd me daar eigenlijk niet echt mee bezig. Er zijn vast heel veel dingen die ik anders had kunnen doen, maar dat is niet gebeurd. Over het algemeen ben ik eigenlijk wel blij met wat ik tijdens deze stage heb mogen doen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Voor zover ik weet heb ik gelukkig (nog) geen grote blunder meegemaakt. Wellicht dat het overbrengen van mijn grapjes iets lastiger ging door het thuiswerken, misschien maar beter ook eigenlijk. Mijn grootste succes is zeker het zelfstandig mogen werken voor de grote cliënt, zoals hierboven beschreven.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Voordat ik aan deze stage begon had ik al wel het idee om in de advocatuur te willen werken na mijn studie. Door deze stage heb ik de bevestiging gekregen dat ik graag door wil leren op het gebied van IP&T. Door deze ervaring bij Dentons ben ik erachter gekomen dat mijn passie binnen dit vakgebied ligt.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Met de huidige technologische ontwikkelingen denk ik dat het intellectueel eigendomsrecht een steeds belangrijkere rol gaat spelen, ook binnen de advocatuur. Ik hoop dat ik over tien jaar al een aantal jaar actief ben geweest binnen deze sectie in de advocatuur. Voor nu is dit vooral een droom!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven