NILS TALKS: De Urgentie van Urgenda

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Begin deze maand haalde Nederland wereldnieuws, de rechtbank van Den Haag deed namelijk een opmerkelijke uitspraak in de klimaatzaak van actiegroep Urgenda. Het vonnis was duidelijk: de Nederlandse staat handelt in strijd met de fundamentele rechten van haar burgers, door niet genoeg maatregelen te nemen tegen de ernstige gevolgen van klimaatverandering. Hoewel de uitspraak onder klimaatexperts, bezorgde burgers en activisten met open armen werd ontvangen, zijn er ook juristen die vraagtekens zetten bij deze uitspraak.

Meer lezen over de Klimaatzaak? Lees dan de nieuwe NILS Talks hier.

NILS Netherlands is een netwerk organisatie voor rechtenstudenten over de hele wereld. Op hun website www.nilsnetherlands.org zullen er wekelijks interessante artikelen worden gepubliceerd. Blijf op de hoogte door ze te liken op Facebook.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top