NVvR-voorzitter Nathalie van Waterschoot vertrekt

Delen:

Nathalie van Waterschoot (Foto: Janita Sassen - Bureau voor de rechtspraak)

Na ruim een jaar neemt Nathalie van Waterschoot afscheid als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR).

Als reden voor het vertrek noemt de NVvR de heroriëntatie van de vereniging die volgend jaar in gang wordt gezet. Van Waterschoot zegt zichzelf niet te zien als degene die deze transitie moet leiden: “Ik wil ruimte maken, voor leden die deze belangrijke verandering vorm gaan geven.”

Subsidiedaling

Van Waterschoot, senior rechter bij de rechtbank Amsterdam, was de afgelopen twee jaar  bestuurslid van de NVvR. In september 2018 werd ze voorzitter, een functie die al een jaar vacant was na het vertrek van Rosa Jansen naar Slachtofferhulp. Destijds was van een heroriëntatie van de vereniging nog geen sprake. Inmiddels hebben de forse daling van de subsidie die de NVvR van het ministerie van Justitie en Veiligheid ontvangt in combinatie met het aantal beleidsdossiers waarmee de vereniging zich bezighoudt, geleid tot een hoge werkdruk. Daarom wil de NVvR een nieuwe strategie ontwikkelen, zodat zij haar haar taak als vakbond en beroepsvereniging in de toekomst kan blijven waarmaken.

Transitieteam

Het bestuur zal tijdens de komende ledenraadvergadering voorstellen om een transitieteam samen te stellen dat de verandering zal begeleiden.

Rechtsstaatconferentie

Van Waterschoot is nog wel in haar hoedanigheid van voorzitter gastvrouw op de rechtsstaatconferentie die de NVvR op 29 november organiseert in het Vredespaleis in Den Haag. Zij is een van de initiatiefnemers van deze conferentie, waar onder andere de president van het Poolse Hooggerechtshof, Malgorzata Gersdorf, zal spreken.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven