Omar Salah (Tilburg) benoemd tot hoogleraar Global Finance & Restructuring Law

Tilburg University heeft dr. Omar Salah met ingang van 1 september 2021 benoemd tot hoogleraar Global Finance & Restructuring Law voor een periode van vijf jaar. Zijn leerstoel is ingebed in het departement Private, Business and Labour Law van Tilburg Law School. Naast het hoogleraarschap is Omar Salah partner binnen de Banking praktijk van global law firm Norton Rose Fulbright.

Delen:

(foto: Chris van Houts)
In het kader van de leerstoel Global Finance & Restructuring Law zal Omar Salah internationale financieringen en herstructureringen van multinationals onderzoeken, waaronder de vraag in hoeverre ontwikkelingen in de internationale financieringspraktijk impact hebben op financieringsvormen in Nederland. Ook bekijkt hij in hoeverre wetgeving op het gebied van herstructurering en insolventie in andere landen, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, inspiratie bieden voor de rechtsontwikkeling in Nederland. Bij de invoering van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) in het Nederlandse faillissementsrecht, een wet die gebaseerd is op Amerikaans en Engels recht, waren dergelijke internationale invloeden al waarneembaar. Verdere ontwikkeling daarvan, alsmede vergelijkbare ontwikkelingen in landen als Singapore en India, kan volgens Salah leiden tot interessante kruisbestuiving. Deze internationale invloeden vormen ook een uitgangspunt voor onderzoek naar herzieningen van het insolventierecht elders in de wereld, bijvoorbeeld in Indonesië en het Caribisch gebied.
Naast het verrichten van onderzoek zal Salah de internationale rechtspraktijk op het terrein van het goederen- en insolventierecht doceren, onder meer binnen de Global Law Bachelor van Tilburg Law School.
Salah bezet de leerstoel Global Finance & Restructuring Law voor een periode van 5 jaar (0,1 fte). Hij zal daarnaast zijn praktijk als partner bij Norton Rose Fulbright voortzetten. Daarmee streeft hij ernaar verschillende werelden bij elkaar te brengen door een combinatie van de internationale rechtspraktijk, de wetenschap en het onderwijs.
Dr. Omar Salah is advocaat (partner) bij Norton Rose Fulbright, gespecialiseerd in internationale financieringen en herstructureringen. Hij werd in 1985 geboren in Kabul, Afghanistan en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Hij studeerde in 2009 cum laude af aan Tilburg University. Hij werkte tussen 2009 en 2011 aan Tilburg University als promovendus, alsmede als Visiting Researcher aan de University of Oxford en de University of Melbourne. In 2011 trad hij als advocaat in dienst bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij werkzaam was op de vestigingen in Amsterdam en Singapore. Hij heeft tevens voor het Amerikaanse advocatenkantoor King & Spalding in Londen gewerkt. Sinds 1 augustus 2021 is hij partner binnen de Banking praktijk van Norton Rose Fulbright op de vestigingen in Amsterdam en Londen, waar hij tevens werkzaam is als Head of Financial Restructuring & Insolvency in Amsterdam. Norton Rose Fulbright heeft meer dan 4000 advocaten en 58 kantoren, waarmee het tot de grootste advocatenkantoren wereldwijd behoort.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven