Onderzoek Moerman en Jungmann: schulden klein houden en perspectief bieden

Donderdag 5 oktober presenteren André Moerman en Nadja Jungmann hun rapport ‘Schulden klein houden en perspectief bieden’ tijdens het Schuldinfo Jaarcongres in Apeldoorn.

Delen:

De twee onderzoekers hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het oplopen van schulden door het incassosysteem. In het rapport ‘Schulden klein houden en perspectief bieden’ doen zij aanbevelingen voor verbeteringen die aansluiten op de maatschappelijke wensen.

De KBvG heeft het onderzoek financieel mogelijk gemaakt. De KBvG vindt namelijk dat in het belang van de maatschappij en de rechtsstaat dat te allen tijden onderzoek gedaan moet worden naar innovaties op het gebied van invordering en tenuitvoerlegging.

Moerman en Jungmann concluderen onder andere dat de aflossingscapaciteit beter verdeeld moet worden. Ook moet het collectieve belang meer voor ogen gehouden worden in plaats van het belang van de individuele schuldeiser. Voor het bijwonen het congres kunt u zich aanmelden via deze link.

Het rapport met de aanbevelingen is na afloop van het congres te downloaden.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven