Onze ambassadeurs van de VU: ‘Na de zomer naar Parijs’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van de VU al? Wat wil Yilmaz al sinds de basisschool? Wat wil Claudine stiekem? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Toekomstdroom: Mijn droom is om advocaat te worden. Dat is al iets wat ik vanaf de basisschool ambieer, maar het was – om eerlijk te zijn – nooit een zekerheid. Dat is het nu wel.
Yilmaz

Amsterdam want: Amsterdam is een superleuke stad om te wonen. Er is altijd wel wat te doen in de stad en je zult je er nooit vervelen. Daarnaast heb ik ook gekozen om in Amsterdam te gaan studeren vanwege de grote diversiteit aan kantoren die er in de stad gevestigd zitten.
Claudine

Bijbaan: Sinds kort werk ik bij Alex van Groningen en mag ik de redactie van M&A ondersteunen. Ik wil graag de wereld van fusies en overnames ontdekken.
Yilmaz

Nadeel van rechtenstudie: Héél véél lezen! Dat is natuurlijk ook wel te verwachten als je rechten gaat studeren, maar soms zou het stiekem wel fijn zijn als het iets minder was.
Claudine

Favoriet vak: Het staatsrecht. Ik ben recent tot de conclusie gekomen dat dit wél een van mijn favoriete vakken is. Politiek, geschiedenis én het recht worden gecombineerd. Dat maakt dit vak erg interessant.
Yilmaz

Favoriet vak: Materieel strafrecht. Zelf vind ik strafrecht het meest interessante rechtsgebied, vooral het internationaal strafrecht en economisch strafrecht. Na de zomer ga ik een aantal vakken hierover volgen in Parijs.
Claudine

Yilmaz Biter studeert sinds 2016 rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Hij hoopt af te studeren in 2022 en wil gráág de advocatuur in, maar hij weet nog niet precies welk rechtsgebied. Claudine Moenen studeert sinds 2017 aan de VU en verwacht in 2022 af te studeren. Op dit moment ligt haar interesse vooral in het internationaal strafrecht. Na de zomer gaat ze een half jaar op exchange in Parijs.
Hier vind je meer over Yilmaz, Claudine en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top