Onze Groningse ambassadeurs: ‘Als ik dan toch een nadeel moet noemen aan rechten…’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Groningen al? Wat heeft Julie-Anne met het online spel Runescape en wat vindt Jessie het nadeel van rechten? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Favoriet arrest: Mijn favoriete arrest is het Runescape-arrest. In dit arrest staat de vraag centraal of een digitaal amulet – dat voorkomt in het online spel Runescape – gezien kan worden als goed. De rechter bepaalde uiteindelijk dat het amulet een goed is waardoor sprake was van diefstal. Het is mijn favoriete arrest omdat straf- en IT-recht samenkomen en het een van de eerste arresten is die je voorgeschoteld krijgt als je IT-recht studeert.
Julie-Anne

Nadeel rechten: Wat mij betreft zitten er weinig nadelen aan het studeren van rechten, maar als ik dan toch iets moet noemen, dan is het dat je toch wel een wilskracht of een flinke dosis doorzettingsvermogen moet hebben. Sommige stof is namelijk erg droog en daar moet je jezelf toch doorheen kunnen slaan!
Jessie

Studeren: Studeren is de mooiste tijd van je leven, zeggen ‘ze’, en het is ook echt zo! Naast het studeren zelf, heeft een stad als Groningen veel te bieden. Er is altijd wel iemand te porren voor een drankje en ook samen studeren met iemand is geen enkel probleem. De vorige tentamenperiode heb ik veel met Jessie – de andere ambassadeur – gestudeerd en dat was top. Dikke kans dat we dat voor aankomende tentamens weer gaan doen. We zitten allebei in het tweede jaar van de bachelor IT-recht waardoor we dezelfde vakken volgen en elkaar veel kunnen vragen. En naast dat dit heel handig is, is het natuurlijk ook heel erg gezellig!
Julie-Anne

Favoriet vak: Dan kies ik toch voor strafrecht. Of misschien toch de IT-recht-vakken. Het strafrecht is continu in beweging, er valt elke keer weer wat nieuws te leren, maar het IT-recht is nog zo nieuw en daar valt nog zo veel in te leren. Ik ga dan toch voor de IT-recht-vakken.
Jessie

Bijbaan: Als bijbaan werk ik als jurist bij Stam Advocaten/Het Team Juridische Zaken. Dit is een advocatenkantoor dat zich richt op juridische bijstand voor de zakelijke markt. Als jurist houd ik mij vooral bezig met algemene voorwaarden. Ik stel voor verschillende bedrijven algemene voorwaarden op die aansluiten op hun werkzaamheden. Daarnaast probeer ik bedrijven te enthousiasmeren voor goede algemene voorwaarden, want die zijn onwijs belangrijk. Als bedrijven al algemene voorwaarden hebben, dan controleer ik of deze kloppen. Het werk doe ik vanuit huis, dus in combinatie met mijn studie is dit ideaal.
Julie-Anne

Toekomstdroom: Mijn toekomstdroom is om in de advocatuur te werken. Daarnaast wil ik graag meewerken aan hulp voor jonge mantelzorgers. Ik ben zelf een mantelzorger en ik hoop mee te kunnen werken aan meer ondersteuning voor deze groep en dat ze zich gehoord voelen!
Jessie

Julie-Anne van den Berg en Jessie Meij studeren allebei sinds september 2018 rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Julie-Anne heeft als afstudeerrichting IT-recht. In 2022 hoopt ze haar master af te kunnen ronden zodat ze daarna aan de slag kan als advocate. Jessie Meij hoopt tussen 2022 en 2023 af te studeren en een master te bemachtigen in het strafrecht en IT-recht. Ook zij wil de advocatuur in.
Hier vind je meer over JessieJulie-Anne en onze andere ambassadeurs.


Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Chris van Houts e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top