Onze Leidse ambassadeurs: Studeren in een gezellig ‘dorp’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van de Universiteit van Leiden al? Wat vindt Sebastian van Leiden, en welk wetboek wordt volgens Mahatma veelal miskend? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Rechten, want: De rechtsorde is in zekere zin het fundament van de samenleving. De manier waarop we met elkaar omgaan wordt dan ook in grote mate bepaald door het recht. De studie rechtsgeleerdheid, en de vakken staats- en bestuursrecht in het bijzonder, geeft inzicht in hoe we die rechtsorde en dus de samenleving vorm (trachten te) geven.
Mahatma

Leiden, want: De rechtenfaculteit staat zeer goed aangeschreven, en net als Haarlem is Leiden een groot dorp, erg hecht en gezellig.
Sebastian

Favoriet arrest: HvJ zaak C-376/98, Tabaksreclame (ECLI:EU:C:2000:544). Het arrest op zich is niet zo heel interessant, maar de rechtsregel fungeert als bodem voor een aanzienlijke hoeveelheid beleid binnen de EU krachtens artikel 114 VWEU.
Sebastian

Favoriet wetboek: Ik kies voor de hoogste wet die wij kennen: het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden. Alle andere wetten, inclusief de Grondwet, nemen deze in acht. Daarom is deze voor constitutionele vraagstukken uitermate belangrijk, maar wordt veelal miskend.
Mahatma

Vrije tijd: In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag.
Mahatma

Favoriete master: Ik ga de master ondernemingsrecht doen, mede omdat ik de financiële wereld interessant vind. Het is een rechtsgebied dat een bepaalde mate van snelheid en arbeidsethos verwacht die nergens anders te vinden is.
Sebastian

Sebastian Cornielje is eerstejaars student aan de Leidse rechtenfaculteit en is van plan om over drie jaar af te studeren. Momenteel is hij werkstudent op de Zuidas, waar hij ook na zijn studie hoopt te kunnen werken. Mahatma Martinus studeert sinds 2015 in Leiden en doet de master staats- en bestuursrecht. Hierna is hij van plan de master rechtsfilosofie te volgen.
Hier vind je meer over MahatmaSebastian en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

(Foto’s Chris van Houts e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven