Onze Nijmeegse ambassadeurs: ‘Een dag Sinatra niet gehoord, is een dag niet geleefd’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Nijmegen al? Waarmee sjouwt Bettine zich een ongeluk? Wat spookt Stan uit op de rommelmarkt? Wat vindt Kin Foon van Nijmegen? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Play hard, study hard: Ik zou het willen omdraaien: study hard, play hard – in die volgorde. Hard werken, is hard genieten!
Stan

Nijmegen: Het klinkt misschien heel cliché, maar Nijmegen heeft echt de gezelligheid van een dorp en de grootte en gemakken van de stad.
Kin Foon

Favoriet arrest: Stichting Silicose oud-mijnwerkers-arrest (ECLI:NL:RVS:1995:ZF1850), een schrijnend geval waarbij de bestuursrechter strategisch redeneert om zo toch rechtsbescherming te bieden aan burgers.
Kin Foon

Nadeel van rechtenstudie: De boeken – met name de wettenbundels – zijn erg dik en zwaar. Zeker in de tentamenperiode sjouw je je een ongeluk! Althans, dat doe ik… Je kunt als rechtenstudent immers niet zonder je wettenbundels!
Bettine

Vrije tijd: Ik struin graag rommelmarkten af op zoek naar lp’s van Frank Sinatra, ik fitness graag en lees graag een goed boek. Mijn credo: ‘Een dag niet geluisterd naar de songs van Frank Sinatra, is een dag niet geleefd’.
Stan

Bijbaan: Student-assistent. Wat is het leuk en interessant om een kijkje in de keuken van de wetenschap op de rechtenfaculteit te krijgen!
Bettine

Kin Foon Liew, Bettine Wils en Stan van der Meijden studeren sinds 2017 aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Stan is actief bij NJHV Semper Lex en JFV Nijmegen als voorzitter en lid van de redactiecommissie, en werkt als tentamentrainer bij TentamenTrainingen.nl. Daarnaast geeft hij een aantal uur in de week bijles Frans en loopt hij twee dagen in de week stage bij de afdeling Civiel recht (team Familie- en Jeugdrecht) van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Na zijn afstuderen wil hij gaan werken in de top van de advocatuur. Kin Foon is naast zijn studie actief betrokken bij Rechtswinkel Achterhoek, omdat het in praktijk brengen van de opgedane kennis en het opdoen van ervaringen van essentieel belang is voor de ontwikkeling van een persoon, voor de voortgang van de studie en voor de aansluiting op de arbeidsmarkt. Naast bestuurslid is hij ook voorzitter van de PR-commissie. Na zijn afstuderen wil hij ondernemingsrechtadvocaat worden op de Zuidas. Bettine studeert naast rechten ook bedrijfskunde als onderdeel van het programma ‘Recht & Management’. Momenteel loopt ze naast haar studie één dag in de week stage bij de Afdeling Civiel recht (team Familie- en Jeugdrecht) van de Rechtbank Gelderland. Daarnaast is ze student-assistent bij de vaksectie Algemene Rechtswetenschap. Ze weet nog niet wat ze na haar afstuderen wil gaan doen, maar ze zou op een dag graag rechter willen worden.
Hier vind je meer over Kin Foon, Stan, Bettine en onze andere ambassadeurs.

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven