Onze Rotterdamse ambassadeurs: ‘Twee keer de dagelijks aanbevolen calorieën’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Rotterdam al? Wat is het favoriete wetboek van Augustina en het favoriete vak van Raoul, en hoe houdt Mina tijd over om te netwerken? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.


Studeren:
 Een leuk feitje over mij is dat ik tijdens het studeren twee keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën eet.
Raoul


Rotterdam:
Rotterdam is mijn geboortestad én mijn studentenstad. Naast dat ik hier woon en studeer, ben ik ook actief in de lokale politiek. Dit is erg interessant om te doen naast je studie en geeft je een voorschot op het vak bestuursrecht!
Mina

Wetboek: EVRM, want het verdrag zorgt ervoor dat een groot aantal diverse landen is gebonden aan cruciale mensenrechten en vrijheden.
Augustina

Favoriet vak: Het vak dat mij het meest aantrekt is inkomstenbelasting. Dit vanwege het feit dat iedereen die in Nederland woont of/en werkt wel te maken heeft met de inkomstenbelasting. Veel kennis van deze belasting kan dus in je voordeel werken.
Raoul

Play hard, study hard: Balans is een belangrijk onderdeel van het studentenleven. Zorg dat je naast het studeren ook tijd overhoudt om te netwerken en leuke ervaringen op te doen. Dit kan door bijvoorbeeld te schrijven voor Mr. Studenten, je aan te sluiten bij een netwerkorganisatie zoals NILS Netherlands of vrijwilligerswerk te doen voor bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk Nederland.
Mina

Bijbaan: De ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel voor het Rode Kruis bij hun verblijfsrechtelijke procedure.
Augustina

Raoul Bhikha, Augustina Wamulume en Mina Morkoc studeren alle drie aan de Erasmus School of Law. Raoul en Mina doen de dubbele bachelor Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht en Augustina is bezig met het afronden van haar master Staats- en Bestuursrecht. Mina en Augustina zijn allebei actief bij de netwerkorganisatie voor rechtenstudenten: NILS Netherlands. Mina als voorzitter en Augustina zit bij het Publicatieteam. Raoul is werkzaam bij de Belastingdienst, op de afdeling Inkomstenbelasting.

Hier vind je meer over Mina, Augustina, Raoul en onze andere ambassadeurs.

(Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven