Onze Utrechtse ambassadeurs: ‘Verknocht aan de stad’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van Utrecht al? Waar twijfelen Tonya, Stijn en Eline over? Wat hopen zij tijdens hun stage te ontdekken en wat is hun favoriete arrest? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Mijn toekomstdroom: Die is niet zo specifiek. Ik hoop vooral dat ik over tien jaar kan zeggen dat ik gelukkig ben met waar ik op dat moment sta. Dat ik een baan heb waar ik plezier in heb, maar ook vooral van het leven geniet, en van de mensen om me heen.
Eline

Utrecht want: Ik heb gekozen voor Utrecht omdat ik (in een ver verleden) mijn studiecarrière ben begonnen bij het College of Pharmaceutical Sciences, een Engelstalige farmaceutische bachelor gericht op het ontwikkelen van medicijnen, en deze bachelor wordt alleen aan de Universiteit Utrecht gegeven. Toen ik overstapte naar rechten was ik eigenlijk al verknocht aan de stad en het lag dan ook in de rede om mij in te schrijven bij de Utrechtse rechtenfaculteit.
Stijn

Studeren: Ik heb gemerkt dat alleen studeren niet zorgt voor hogere cijfers. Ik probeer juist meer een balans te zoeken: niet alleen naar de uni om te studeren, maar ook om plezier te beleven. Daarnaast studeer ik nu ook concreter. Ik lees en maak niet alles meer lukraak, maar probeer te onderzoeken wat het doel van die les eigenlijk is, wat moet je kunnen? Wat moet je weten?
Tonya

Favoriet arrest: Het Pastafari- óf het vriescel-arrest. Pastafari: niet omdat ik het grappig vond om iemand met een vergiet op zijn hoofd te zien, maar ik vond die discussie fascinerend of iets wel of niet als religie kan worden aangemerkt. Ik bedoel de overheid die bepaalt wat wel en geen religie is? Vrij bijzonder toch? Een prachtig arrest wat misschien niet eens zo heel veel met recht te maken heeft. Het vriescel-arrest vond ik bizar. Iemand die zijn verhuurder opsluit in een vriescel om hem iets te laten ondertekenen (namelijk: kwijting huurachterstand). Ik vond het zo onvoorstelbaar (bijna grappig) dat iemand dacht dat dit een goed idee was.
Tonya

Vrije tijd: Ik ben altijd druk bezig geweest met commissies bij mijn studievereniging, maar ook als vrijwilliger bij de Rechtswinkel Utrecht of als notarieel medewerker bij een lokaal notariskantoor. Sinds het begin van dit studiejaar ben ik actief aan het roeien bij een studentenroeivereniging.
Stijn

Het nadeel van rechten: Studenten krijgen bij deze studie al snel het idee dat de advocatuur de logische vervolgstap is, waardoor ze niet verder kijken. Jammer, want met rechten kun je eigenlijk alle kanten op. Ik vind de advocatuur zelf ook aantrekkelijk, maar wil mijn blik ook verbreden, hopelijk met een stage op een ambassade. Stages zijn uiteindelijk toch de beste manier om erachter te komen welk beroep je denkt dat jarenlang een uitdaging kan bieden.
Eline

Vrouwenoverschot: Ik denk dat dit vrouwen de kans biedt om eindelijk eens voor die topfuncties te gaan, maar voor ons stervelingen ook dat er in het algemeen veel meer banen door vrouwen worden opgevuld. Oja, en dat we evenveel betaald krijgen als mannen. Het vrouwenoverschot is dus alleen maar positief.
Tonya

Favoriete vak: Ik twijfel sterk: enerzijds vond ik het vrij exacte en complexere goederenrecht erg leuk, maar sinds dit jaar ben ik ook zeer enthousiast geraakt over European Law en in het bijzonder Europees mededingingsrecht. Ik ben van plan om door middel van een stage de praktijk van een van deze – maar idealiter beide – rechtsgebieden te leren kennen.
Stijn

Master: Ik twijfel ook nog, en wel tussen de masters Law & Economics en Ondernemingsrecht. Ik vind in ieder geval zowel Rechten en het bedrijfsleven interessant en denk dat deze masters zich op het raakvlak daartussen bevinden. Het zijn beide kleinere, gespecialiseerde masters, hetgeen mij erg aanspreekt, omdat ik een kleinschalige manier van lesgeven leuk vind: er is dan vaak meer ruimte om de diepte in te gaan met vragen.
Eline

Eline Breuking, Stijn Werkhoven en Tonya Baranov studenten aan het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht. Eline is haar studie rechtsgeleerdheid begonnen in 2016, Stijn in 2017 en Tonya in 2018. In welke richting zij zullen afstuderen is nog onzeker. Wel weet Eline dat zij na het afstuderen te vinden zal zijn in de advocatuur of de diplomatie en Stijn waarschijnlijk in de advocatuur. De interessegebieden van Tonya zijn nog aan fluctuatie onderhevig. Hier vind je meer over Eline, Stijn, Tonya en onze andere ambassadeurs.

Wil je ook ambassadeur worden? Klik hier.

          (Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven