Onze UvA-ambassadeurs: ‘Weinig vrouwen aan de top in de advocatuur; er gaat iets mis’

Delen:

Uit de serie ‘Onze ambassadeurs’ | Ken jij onze Mr. Studenten-ambassadeurs van de UvA al? Wie is volgens Quinten tot bizarre dingen in staat? Waar denkt Inez aan als ze van station Sloterdijk naar huis fietst? Wat vindt Sophia van een vrouwenoverschot? Je leest het hier, en lees ook de andere artikelen in de serie ‘Onze ambassadeurs’.

Favoriet vak: Het vak Ondernemingsrecht staat midden in de samenleving. Wat je ‘s ochtends ziet op het nieuws, zie je ‘s middags terug in de hoorcolleges. Daarnaast vind ik dit een van de vakken die arresten hebben die heel vermakelijk zijn om te lezen. Aandeelhouders en bestuurders zijn in sommige situaties tot bizarre dingen in staat…
Quinten

Favoriet arrest: Laatst fietste ik van station Sloterdijk naar huis. Opeens viel mij een gebouw op met een bekende naam op de gevel: Drukkerij Lindenbaum. Als slachtoffer van Cohens bedrijfsspionage, heeft Lindenbaums situatie een enorme impact gehad op ons civiel recht. Na ruim honderd jaar staat deze drukkerij er nog steeds in volle glorie. Respect!
Inez

Amsterdam, want: het epicentrum van de juridische wereld, met meer mogelijkheden dan je kan tellen. Zo’n grote stad, en je dan toch zo op je plek voelen: er is maar één stad waar dat kan, en dat is Amsterdam.
Sophia

Bijbaan: De gezelligheid van werken in de horeca was moeilijk te verlaten, maar ik ben blij dat ik de eerste stap naar de juridische praktijk heb gezet! Sinds eind 2018 werk ik bij een notariskantoor. Ondanks dat ik de advocatuur ambieer, is het onwijs leerzaam en blikverruimend om bij de praktijk van het notariaat mee te kijken.
Inez

Vrouwenoverschot: Laten we het eerder hebben over het vrouwentekort aan de Zuidas. Een zogenaamd overschot aan de rechtenstudie, en dan zo weinig vrouwen aan de top in advocatenkantoren? Daar gaat volgens mij iets mis…
Sophia

Nadeel aan de rechtenstudie: Naar mijn mening is de rechtenstudie te veel gericht op de theorie, in plaats van op de praktijk. Dat Burgerlijk Wetboek zouden we vaker moeten verruilen voor bijvoorbeeld een inhoudelijk bezoek bij een advocatenkantoor.
Quinten

Inez ten Brink, Sophia Hermus en Quinten Groenendaal zijn sinds 2017 rechtenstudenten aan de Universiteit van Amsterdam. Dit jaar ronden zij alle drie de bachelor af en slaan ze hun eigen richting in. Sophia wil een master Jeugdrecht of Internationaal recht gaan volgen. Inez heeft het voornemen om, met grote belangstelling voor intellectueel eigendomsrecht, de master Informatierecht aan de UvA te volgen. Quinten is van plan om na het lopen van verschillende stages een master Ondernemingsrecht te gaan doen in Amsterdam.
Hier vind je meer over Inez, Sophia en Quinten en onze andere ambassadeurs.

(Foto’s Chris van Houts, Geert Snoeijer e.a.)

Serie ‘Onze ambassadeurs’ – Lees ze allemaal:
Universiteit Groningen
Universiteit van Amsterdam
Universiteit Leiden
Maastricht University
Radboud Nijmegen
Vrije Universiteit Amsterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam
Tilburg University
Universiteit Utrecht

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven