Op zoek naar het Noorderlicht deze winter!?

Delen:

Het noorderlicht is een adembenemend verschijnsel, wat vooral in het noorden van Europa voorkomt. Stap deze winter in het vliegtuig naar Fins Lapland en trek je sneeuwschoenen aan!  Ga onder begeleiding van je eigen gids op zoek naar het noorderlicht.

Op winteravontuur in Fins Lapland

Ontdek de magie van een wintervakantie in Fins Lapland. In het hoge noorden geniet je van een prachtige witte wereld. Hier wordt het nog écht winter! Het ongerepte sneeuwlandschap nodigt uit tot spannende winteractiviteiten. Zoals een sledetocht met enthousiaste husky’s. Of een tocht met de sneeuwscooter door besneeuwde bossen en bevroren meren. Met onderweg een wildernislunch bij een kampvuur en ‘s avonds een Lapse maaltijd.

En natuurlijk ga je ook op zoek naar het noorderlicht!

Ontdek het noorderlicht

Ga op zoek naar het magische noorderlicht, een hele bijzondere ervaring! Tijdens een excursie word je naar de beste plekjes gebracht, weg van het licht van de bewoonde wereld. Tip: neem voor de mooiste foto’s een statief mee!

Wat is het noorderlicht precies?

Poollicht of noorderlicht ontstaat door explosies op de zon, waarbij elektrisch geladen deeltjes het heelal in worden geslingerd. Deze deeltjes komen bij de noord- en zuidpool de dampkring binnen, waardoor ze licht gaan geven. Om het noorderlicht te zien moet het donker en helder zijn. In het noorden van Scandinavië kan dit vanaf september tot en met begin april. Het noorderlicht is een indrukwekkend spektakel. Het is vaak groen, maar kan ook wit zijn. En als het heel intens is zie je rode, roze en paarse randen rond het groen. Het mooiste is het licht als het heen en weer ‘danst’.

Waar ga je op jacht naar het noorderlicht?

In het uiterste noorden van Scandinavië, in bijvoorbeeld Fins Lapland, is een zoektocht naar het noorderlicht zeker een aanrader. Je hebt in het hoge noorden weinig kunstmatig licht:  Ideaal om het noorderlicht te spotten!

Wat is de ultieme manier om het noorderlicht te spotten?

Tijdens een noorderlicht excursie verlaat je de bewoonde wereld en probeer je, onder leiding van een gids, een glimp van dit natuurverschijnsel op te vangen.

Een excursie met een minibus is handig, zodat de gids snel van de ene plek naar de andere rijdt. Wil je liever iets actiever op jacht? Trek dan sneeuwschoenen aan en ga al wandelend door de sneeuw op zoek naar het noorderlicht. Tip voor de avonturiers: zoef met een sneeuwscooter door het witte landschap.

Ontdek de diverse noorderlicht reizen naar Fins Lapland bij Buro Scanbrit, en profiteer vandaag nog van aantrekkelijke vroegboekkortingen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven