Overheid, advocatuur, bedrijfsleven? De mogelijkheden lijken eindeloos

Delen:

Een master straf-, arbeids-, of ondernemingsrecht? Wordt het de overheid, advocatuur of toch het bedrijfsleven? De mogelijkheden lijken eindeloos. Daarom wordt er elk jaar een Meesterweek georganiseerd. We vroegen Gabriela Trogrlic, Commissaris Marketing van Meesterweek, meer over dit congres te vertellen.

Wat houdt de Meesterweek in?
De Meesterweek is het grootste juridische studentencongres van de Benelux. Elk jaar organiseert een groep studenten – elk jaar zijn dat weer andere studenten – een twee weken durend congres om rechtenstudenten in contact te brengen met advocatenkantoren, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties. Wij streven ernaar om nagenoeg elk rechtsgebied gedurende twee weken op een laagdrempelige manier uit te lichten. Daar waar eerstejaarsstudenten de kans krijgen om te pleiten in de Rechtbank tijdens de Propedeusedag, is de Recruitmentdag voor een derdejaars- of masterstudent de uitgelezen kans om met zijn favoriete advocatenkantoor in gesprek te gaan. We starten de Meesterweek met een openingscongres waar diverse inspirerende sprekers aanwezig zijn, vervolgens zijn er in totaal tien themadagen, in-house, bij verschillende instanties en wordt de Meesterweek afgesloten met de Recruitmentdag.

Wat kunnen studenten met de Meesterweek?
Een master straf-, arbeids-, of ondernemingsrecht? Wordt het de overheid, advocatuur of toch het bedrijfsleven? De mogelijkheden lijken eindeloos. Dit herkennen wij zelf ook en daarom weten wij dat het voor studenten lastig kan zijn om te weten waar en op welke wijze zij moeten beginnen met het opdoen van praktijkervaring. De Meesterweek helpt studenten graag bij het zetten van hun eerste stap op de arbeidsmarkt en geeft hen de kans om op zoek te gaan naar wat nou echt bij ze past. Ons doel is om studenten op deze manier te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn na een juridische studie en zelfs al een kans te geven om een goede basis voor hun toekomst te leggen. Zo hopen we dit jaar weer veel ambitieuze en enthousiaste studenten te bereiken en verder op pad te helpen bij hun zoektocht in de brede en soms onbekende wereld van de juridische praktijk.

Voor wie is de meesterweek bedoeld?
De Meesterweek is bedoeld voor studenten van alle juridische WO bachelors en masters. Denk daarbij aan de studies Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie.

Uit wie bestaat het Meesterweekbestuur?
De Meesterweek bestaat uit een groep van zes rechtenstudenten tussen de 20 en 22 jaar. De meesten van ons zijn nog bezig met hun bachelor. Wij hebben ons kantoor op de Erasmus-universiteit waar we een half jaar lang druk aan het werk zijn. Alleen nu zitten we natuurlijk allemaal thuis en zien we elkaar voornamelijk via Zoom.

SAVE THE DATE

De 31e editie van de Meesterweek vindt plaats van 12 tot en met 26 februari 2021. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven