Ploum: ook in coronatijd kennismaken met onze kantoorbeleving en cultuur

Digitale kantoorbezoeken en recruitmentborrels zijn alweer even het nieuwe normaal, ook bij Ploum. Eerder hebben wij gemerkt dat de beleving van ons kantoor en onze cultuur waarde toevoegt voor studenten. Belangrijk dus om hierop in te spelen. Corona dwong ons buiten de kaders te denken en nieuwe manieren te bedenken om studenten kennis te laten maken met ons kantoor.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Kim van Beest: “Een zoektocht naar oplossingen bracht ons bij een gebruiksvriendelijk platform waar naast de inhoudelijke kant van Werken bij Ploum, óók de kantoorbeleving goed tot zijn recht komt. Door het gebruik van dit platform kun je namelijk diverse ruimtes inrichten zoals ze er in het echt uitzien. Zo lijkt het net of je echt bij ons op kantoor bent! Wij drinken tegenwoordig digitaal koffie met studenten in onze koffiecorner en geven presentaties in één van onze virtuele vergaderzalen. Ook is er tijdens een online kantoorbezoek de mogelijkheid om in weer een andere ruimte 1-op-1 vragen te stellen aan de recruiter of medewerkers. Iedereen is erg enthousiast, zowel intern als extern. Het sluit helemaal aan bij ons DNA waarbij wij streven naar persoonlijkheid en werven met onze identiteit. Binnen de advocatuur zijn dit soort platformen nog relatief onbekend en worden nog niet gebruikt. Wij laten graag zien hoe het ook anders kan.

Alle kantoorbezoeken in studiejaar 2020/2021 hebben op deze manier ‘echt’ bij Ploum kunnen plaatsvinden. Het bevalt zowel ons als de studenten zo goed dat wij dit platform zeker blijven gebruiken na corona. Ondanks dat wij het ontzettend leuk vinden om op deze manier studenten digitaal te ontmoeten, kijken wij er uiteraard ook weer naar uit om elkaar fysiek te ontmoeten en kennis te maken. Het zal dan ook een hybride vorm worden.

Het is ontzettend leuk om studenten op deze manier kennis te laten maken met ons kantoor en ze digitaal rond te leiden. Vaak vraag ik aan een student of ze even meegaan naar de koffiecorner voor een persoonlijk gesprek over stagelopen en werken bij Ploum. Dat geeft ze de gelegenheid individueel vragen te stellen. Het is ook leuk om te zien dat er groepjes bij elkaar komen in de digitale bar. Onze partners ‘wandelen’ vaak ook nog even binnen in het virtuele kantoor en delen dan graag al hun verhalen en kennis met de studenten. Op die manier krijgen zij via een innovatieve tool toch een beeld over het werken bij Ploum.”

Kim van Beest is recruiter en senior HR adviseur bij Ploum.

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top