Rachel-Roxelane Speelman (Greenberg Traurig) worstelt met haar nietmachine

Student-stagiair van de week is Rachel-Roxelane Speelman. “Voor een hoorzitting van een adviescommissie had ik de dossiers voorbereid. Het is een mooie ervaring om zo diep in een dossier te duiken”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Rachel-Roxelane Speelman (23) studeert rechtsgeleerdheid en Italiaanse taal & cultuur aan de Universiteit Utrecht. Ze verwacht aan het eind van dit studiejaar af te studeren en wil hierna de master Staats- en bestuursrecht gaan doen. Ze loopt stage van maart t/m april 2021 bij Greenberg Traurig in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Voor mij was de sfeer doorslaggevend. Ik vind het fijn dat je als student-stagiair bij Greenberg Traurig veel verantwoordelijkheid krijgt en dat iedereen erg toegankelijk en betrokken is. Je kunt altijd wel bij iemand terecht als je een vraag hebt. Ook sprak het me meteen aan dat de stage kantoorbreed is, zodat je de gelegenheid krijgt je te verdiepen in verschillende rechtsgebieden.

Wat moet je zoal doen?
Dat verschilt heel erg: van het schrijven van memo’s over jurisprudentievraagstukken tot het checken van dossiers, of het geven van presentaties tijdens de jurisprudentielunch. Daarnaast werk je met advocaten die werkzaam zijn in uiteenlopende rechtsgebieden, waardoor elke opdracht die je krijgt weer anders is. Die afwisseling is ontzettend leuk en leerzaam.

Bevalt je stage? En wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Mijn stage bevalt ontzettend goed. Eén van de hoogtepunten tijdens mijn stage was dat ik mee mocht naar een hoorzitting van een adviescommissie met bezwaarschriften waarvoor ik de dossiers had voorbereid. Het is een mooie ervaring om zo diep in een dossier te duiken.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Op mijn eerste dag was ik toch wel zenuwachtig of ik, een bachelorstudente aan het begin van haar carrière, al opgewassen was tegen de moeilijke vraagstukken uit de rechtspraktijk. Achteraf bleek dat echt niet nodig te zijn: als je je inleest kom je er eigenlijk altijd wel uit! Gelukkig kwam dat besef al snel. Het bevalt mij nog steeds erg goed om veel verantwoordelijkheid te krijgen en ondernemend te werk te gaan.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Ik heb gelukkig nog geen juridische blunders meegemaakt tijdens mijn stage, maar ik worstel wel regelmatig met mijn nietmachine. Mijn grootste succes was dat ik me al snel thuis voelde bij Greenberg Traurig en met enthousiasme aan het werk ging. Voor mij een bevestiging dat dit werk voor mij is weggelegd!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik denk het wel! Deze stage heeft me enorm geënthousiasmeerd voor de advocatuur, al lijkt de rechterlijke macht me ook een heel mooi beroep.

En tot slot: Als je dan toch in quarantaine zou moeten, met wie zou je dan een paar dagen ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik vind rechtsvergelijking erg interessant. Dus als ik echt zou moeten kiezen, zou ik voor Piercamillo Davigo gaan. Een van de belangrijkste en meest kritische Italiaanse rechters binnen de Corte suprema di cassazione (de hoogste Italiaanse rechter), om het te hebben over de verschillen tussen het Nederlandse en het Italiaanse rechtssysteem.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top