Recordaantal nieuwe advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Met 440 nieuwe deelnemers is de instroom van advocaat-stagiairs tot een recordaantal gestegen sinds de start van de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten in 2013.

In de eerste helft van dit jaar kwamen er nog 431 nieuwe advocaten naar conferentiecentrum Woudschoten, evenveel als in het najaar van 2016. In totaal komt het aantal nieuwkomers dit jaar op 871.

In de jaren 2012, 2013 en 2014 nam het aantal advocaat-stagiairs gestaag af. Op het dieptepunt in het tweede cohort van 2014 bleef het aantal nieuwkomers steken op 332. De negatieve trend  werd in 2015 al omgebogen.

De huidige groei wordt vooral toegeschreven aan de groei van de economie. “Er is een direct verband tussen het aantrekken van de economie en de stijgende vraag naar juridische dienstverlening,” zegt Rob van Otterlo, hoogleraar organisatie van de juridische dienstverlening aan de Universiteit van Amsterdam. “Dat merk je het eerst bij de grote kantoren. Die kunnen weer advocaat-stagiairs aannemen.”

Van Otterlo verwacht dat de stijging zal doorzetten. In 2010 waren er nog 1001 aanmeldingen over een heel jaar.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top