Rutgers & Posch lanceert College voor jonge professionals

Het Amsterdamse advocatenkantoor Rutgers & Posch lanceert het Rutgers & Posch College. Het initiatief richt zich op de opleiding en ontwikkeling van jonge professionals, op zowel het juridisch als maatschappelijk vlak.

Delen:

“De lancering van het opleidingstraject past bij de fase waar ons kantoor zich in bevindt. Het opleiden van advocaten zien wij als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. En uiteindelijk hopen we natuurlijk ook een heleboel van de jongere generatie te leren”, zegt Inge de Laat, Managing Partner bij Rutgers & Posch.

Bachelor- en masterfase

Het College bestaat uit ongeveer drie tot zes advocaat-stagiaires, student-stagiaires en een paralegal. Daarnaast zullen ook de vierde- en vijfdejaars advocaat-medewerkers onderdeel uitmaken van de opleiding. “Het College wordt opgedeeld in een bachelor- en masterfase, als knipoog naar de universitaire wereld”, zegt De Laat. “Elke advocaat en advocaat(-stagiaire) krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van een van de partners en een senior-medewerker om hen bij te staan gedurende de opleiding.”

Activiteiten binnen de bachelorfase omvatten onder andere de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten, een eventuele detachering bij de legal-afdeling van een cliënt en een persoonlijk opleidingsprogramma met verschillende trainingen op juridisch en maatschappelijk vlak. Binnen de masterfase valt onder andere een buitenlandstage, een specialistische opleiding en het schrijven van een of meerdere wetenschappelijke artikelen. Ook is er ruimte om andere competenties te ontwikkelen, zoals de wijze waarop een advocaat aan het maatschappelijk debat kan deelnemen en dat kan beïnvloeden. “De opleiding richt zich op vier praktijkgroepen, namelijk M&A, finance, employment en litigation. Ook zal er veel aandacht zijn voor andere rechtsgebieden, zodat iedereen naast specialistische kennis ook bredere vakkennis opdoet”, besluit De Laat.

Inschrijvingen voor het Rutgers & Posch College staan open. Kijk op de website van Rutgers & Posch voor meer informatie.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven