Rutgers & Posch: vrijheid, flexibiliteit en oog voor elkaar

“Vanaf het begin af aan hebben we de luxe gehad dat zowel starters als meer ervaren medewerkers geïnteresseerd zijn in ons kantoor en ons zien als een alternatief voor de klassieke grote kantoren. We kunnen daardoor talent selecteren dat niet alleen over de juiste kwaliteiten beschikt, maar ook als persoon goed past bij waar wij voor staan”, vertellen kantoordirecteur Merel van der Kamp en managing partner Tijmen Noordoven. Dankzij R&P College en hun manier van werken, slaagt Rutgers & Posch er niet alleen goed in om talent aan te trekken, maar ook om talent bij zich te houden. 

Delen:

Tijmen Noordoven: “Precies tien jaar geleden is Rutgers & Posch opgericht door een aantal partners van verschillende grote nationale en internationale kantoren. Hun doel was om dezelfde kwaliteit te leveren, vergelijkbare klanten te bedienen en hetzelfde soort zaken te behandelen als zij gewend waren bij hun oude kantoor, maar dan vanuit het centrum van Amsterdam op een leuke manier en met meer oog voor elkaar.” 

Ondanks dat Rutgers & Posch inmiddels ongeveer vier keer groter is dan tien jaar geleden, zit deze insteek nog altijd stevig verankerd in het DNA van het kantoor. Dat blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op zowel medewerkers van de bekende grote kantoren, als op afgestudeerden die net op de arbeidsmarkt komen kijken. 

Sinds ongeveer een jaar neemt het kantoor ook advocaat-stagiairs aan. Merel van der Kamp: “Dat besluit hebben we een tijdje uitgesteld. Vooral omdat we dit alleen wilden als we daadwerkelijk wat te bieden hadden dat verder gaat dan de beroepsopleiding.” Om die toegevoegde waarde te kunnen bieden, is R&P College opgericht, bestaande uit een bachelorfase voor de advocaat-stagiairs en een masterfase voor 4e tot en met zesdejaars medewerkers. 

“Met deelnemers aan R&P College wordt een persoonlijk opleidingsplan gemaakt. Daarbij staan de kwaliteiten en opleidingsbehoeften van iedere deelnemer afzonderlijk centraal en wordt maatwerk geleverd. In de bachelorfase gaat de aandacht vooral uit naar de beroepsopleiding en het ontwikkelen kennis en vaardigheden. In de masterfase wordt de verdieping gezocht, en kunnen een media performance-, business development- of Grotius opleiding, of een stage in het buitenland bijvoorbeeld deel uitmaken van het persoonlijke opleidingsplan.”  

Tijmen Noordoven: “Dan is het natuurlijk nog de vraag hoe wij talent bij ons weten te houden. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel: door voor mooie cliënten aan interessante zaken te werken, en ondertussen ook oog te houden voor elkaar en plezier te hebben op en in het werk.”

Rutgers & Posch faciliteert dat graag en gaat daarbij verder dan de klassieke kantoorborrels en uitjes. Zo heeft het kantoor in de zomermaanden ‘Rutgers & Posch aan Zee’, een kantoorlocatie op het strand in Zandvoort van waaruit medewerkers kunnen werken. Ook de kantoorboot die de medewerkers niet alleen met elkaar, maar ook privé in het weekend kunnen gebruiken draagt daaraan bij. Tot slot versterkt ook samen sporten tijdens de jaarlijkse kantoortriatlon of de Dam tot Damloop het teamgevoel en een goede samenwerking.

“We geven medewerkers veel vrijheid en flexibiliteit en vertrouwen erop dat ze daar verantwoordelijk mee om gaan. Dat vertrouwen is nog nooit beschadigd. Iedereen begrijpt wat er wordt verwacht en wanneer er hard gewerkt moet worden of ruimte is voor wat ontspanning. Je moet jezelf ook niet altijd te serieus nemen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven