Sanne Schuurman (Guarda) over veldonderzoek en ‘ondertussen wat drinken’

Sanne Schuurman studeerde af in 1999 en nu eist hij dat de Rijksrecherche onderzoekt hoeveel rechters precies kennis hebben genomen van Franse staatsgeheimen in het Sartell-dossier. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Sanne Schuurhof over het delen van Franse staatsgeheimen - Mr. online
Sanne Schuurman 'nu'

Sanne Schuurman (1975) studeerde Nederlands recht (arbeidsrecht en strafrecht in combinatie met criminologie) aan de Universiteit Utrecht. In 1999 studeerde hij af. Hij is als strafrechtadvocaat en partner verbonden aan Guarda Advocaten (Breukelen), waar hij met name grote strafzaken behandelt.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn slechtste herinnering is rechtsgeschiedenis. Ik had grote moeite om door het boek heen te worstelen. De beste herinnering is voor criminologie, betreffende een onderzoek naar afpersing van horecaportiers. Dit was een participerend veldonderzoek (naar feesten en discotheken om te kijken wat de portiers deden, en ondertussen wat drinken).

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak en waarom?
Minst favoriet was rechtsgeschiedenis dat ging over het civiele Romeinse recht. Het leukste vak was strafprocesrecht, dit gaf een inkijk in echte strafdossiers en daarom heel spannend.

Welke docent of welke jurist was tijdens uw rechtenstudie voor u een inspiratiebron?
Professor Frank Bovenkerk. Hij was hoogleraar criminologie.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Niets.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Als je voor strafrecht kiest, realiseer je dan goed het geen film is waarin je speelt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven