Senna Trap (Nysingh): Ik kijk uit naar het vonnis

Senna Trap mocht tijdens haar stage bij Nysingh een zitting bijwonen, waarbij een boeiende discussie naar voren kwam. Ze kijkt uit naar het vonnis.

Delen:

Senna Trap (22) doet de master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit en verwacht in september 2022 af te studeren. Ze loopt in februari en maart 2022 stage bij Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem op de afdeling Vastgoed Markt & Overheid.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik heb besloten te solliciteren bij Nysingh omdat ik graag wil werken bij een middelgroot advocatenkantoor in de regio Arnhem/Nijmegen. Verder had ik over dit kantoor ook veel positieve verhalen gehoord van mensen die daar werken of stage hebben gelopen.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Hoewel dit mijn eerste stage bij een advocatenkantoor is, wist ik al wel een beetje wat ik kon verwachten. Zo wist ik door ervaringen van anderen dat je bijvoorbeeld literatuur- en jurisprudentieonderzoek uitvoert, besprekingen bijwoont en soms meegaat naar een zitting. Verder verwachtte ik in het algemeen dat je een beter beeld krijgt van de werkzaamheden van een advocaat. Deze verwachtingen zijn zeker uitgekomen.

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Gelukkig is tijdens mijn stageperiode alles weer ‘normaal’ aan het worden. Zo kan ik elke dag naar kantoor en vinden ook weer de eerste borrels plaats. Dit is natuurlijk super fijn, aangezien je op deze manier het meest uit je stage kan halen.

Wat moet je zoal doen?
Ik houd me voornamelijk bezig met het schrijven van memo’s, het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het opstellen van processtukken. Verder mag ik ook meehelpen met een onteigeningsproject. Dit beschouw ik als unieke inkijk in de grondzakenpraktijk.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik heb het idee dat ik al veel leuke dingen heb geleerd en meegemaakt, maar het leukste tot nu toe vind ik een zitting die ik heb bijgewoond. Dit was een erg interessante casus en tijdens de zitting kwam er een boeiende discussie naar voren. Ik kijk daarom ontzettend uit naar het vonnis.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf zou ik vanaf het begin af aan meer om feedback vragen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Blunders heb ik hopelijk nog niet gemaakt. Ook durf ik niet te zeggen wat mijn grootste succes is, maar ik krijg (gelukkig) positieve feedback op mijn werk.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
In de derde week van mijn stage was er een Jong Nysingh-borrel in Utrecht. Hier heb ik veel kunnen kletsen met verschillende collega’s die ik nog niet veel had gezien. Het viel me op dat er een hechte sfeer was en iedereen veel interesse in elkaar toonde. Dit maakte het een zeer geslaagde en gezellige avond!

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ga zeker verder in de advocatuur! Dat lijkt me een ontzettend mooie en leerzame uitdaging.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik werkzaam te zijn als advocaat-medewerker met veel plezier in mijn werk. Het lijkt me bovendien super gaaf om op den duur rechter te worden.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven