Juridisch nieuws

Sociaal advocaten op cursus bij Banning

Beeld: Depositphotos

Advocatenkantoor Banning stelt plaatsen van inhouse cursussen beschikbaar voor sociaal advocaten.

“Van allerlei kanten hoor je tegenwoordig over de klappen die in de sociale advocatuur vallen. Wij zijn een commercieel kantoor, maar we vinden het óók belangrijk dat de sociale advocatuur bestaat en zich handhaaft”, aldus Marc Janssen, partner kennismanagement bij Banning. “Sinds ruim een jaar zit ons kantoor in het voormalige Paleis van Justitie in Den Bosch. De cursussen van ons opleidingsinstituut worden sindsdien in zittingszalen gegeven. Die zijn groot, dus er is vaak ruimte over. Zo ontstond het idee om cursussen waar plaats over is open te stellen voor sociaal advocaten uit ons arrondissement.”

Janssen legde zijn plan voor aan de raad van toezicht en de deken; die reageerden positief. De sociaal advocaten worden via de Orde uitgenodigd. Janssen: “De cursussen waarvoor zij zich kunnen melden zijn cursussen over algemene onderwerpen zoals beslag- en executierecht, verbintenissenrecht, burgerlijk procesrecht. Daar hebben zowel sociaal als commercieel advocaten mee te maken.”

Enthousiast

Banning Opleidingen is een door de Orde erkende opleidingsinstelling, dus de sociaal advocaten krijgen op deze manier de mogelijkheid om kosteloos opleidingspunten te halen. Hoewel het plan pas zeer onlangs gelanceerd is, is al enthousiast gereageerd. Voor de eerste cursus waarvoor ze zich konden opgeven − de cursus Actualiteiten verbintenissenrecht die Janssen deze week zelf geeft − hebben zich inmiddels tien sociaal advocaten gemeld.

Eerder kwam Houthoff al met een initiatief ter ondersteuning van de sociale advocatuur: Houthoff-stagiairs hebben de mogelijkheid om een tijdje op een sociaal kantoor te werken. De stagiairs doen zo proceservaring op en het kantoor heeft er gratis een extra kracht bij.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand