Start-ups pitchen businessmodel in monumentale rechtszaal van Banning Advocaten

Op 13 juni vond een nieuw uniek event plaats in de monumentale rechtszaal van Banning Advocaten in ’s-Hertogenbosch. Onder de titel ‘See you in court’ kregen zes verschillende start-ups uit de regio ’s-Hertogenbosch een podium om hun businessmodel te pitchen (pleiten) tegenover een driekoppige jury en een divers publiek van potentiële investeerders en coaches. De beloning voor de winnende start-up: één jaar lang gratis juridisch advies en één jaar lang een gratis flexwerkplek.

Delen:

De jury bestond uit Minos van Joolingen, partner en advocaat van Banning, Marijn van Aerle, CTO van Floryn en Arjen Heeres, coach en investeerder bij het Bossche Investeringsfonds (BIF). Het event was een samenwerking tussen Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Banning en JADS University. “Onder leiding van Minos van Joolingen zorgde de jury voor een leerzaam en interessant proces”, vertelt Banning. “De start-ups die in de rechtszaal mochten pleiten waren Tormatch – Ingmar Bakermans, Dmyzer – Teunis van der Hofstad, Stampz – Sander de Jong, Camello.nl – Govert Verdoorn, Jobdomein – Nazir Ahmad, Verhaaltjesland – Stijn van Geenewerden. De jonge ondernemers werden op een positieve manier uitgedaagd het maximale uit hun pitch te halen. In de eerste drie rondes gingen steeds twee ondernemers de strijd met elkaar aan om met hun pitch de jury en het publiek te overtuigen. Originaliteit, overtuigend, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid waren criteria waar op werd getoetst. In de afsluitende finale ronde stonden de twee overgebleven ondernemers tegenover elkaar waarvan de sterkste pitch uiteindelijk is gewonnen door Camello.”

Groei in business

Voor iedere start-up geldt: een goed begin is het halve werk. “Met een goede (juridische) basis heeft een start-up het fundament dat het nodig heeft om verder te bouwen. BIM (Bossche Investerings Maatschappij) en Banning Advocaten delen de ambitie om start-ups een boost te geven.” De eerste editie van ‘See you in Court’ was volgens Banning dan ook een groot succes. Maurice Horsten (CEO BIM): “Als organisatie zijn wij er voor gedreven ondernemers. Het unieke start-up pitch event ‘See you in Court’ laat de kracht van de BIM zien. Wij helpen ondernemers succesvol en solide te blijven groeien en stimuleren hiermee een bloeiend en gezond economisch klimaat voor ’s-Hertogenbosch, de regio én de samenleving als geheel”. Minos van Joolingen: “Banning heeft als ambitie iets te kunnen betekenen voor de stad in maatschappelijke zin maar ook voor de economische regio. Mijn team heeft expertise op uiteenlopende gebieden. Denk dan bijvoorbeeld aan commerciële contracten, mededingingsrecht, privacy, IT & Data. Vanuit deze verschillende invalshoeken is Banning een uitstekende partner om startende bedrijven te ondersteunen bij hun verdere groei en professionalisering. In dat kader zijn we verheugd vandaag gastheer te mogen zijn van dit event.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven