Strafadvocaat Ausma houdt ‘Preek van de Leek’ in de Haagse Kloosterkerk

Op zondag 20 maart vanaf 17.00 uur is in de Haagse Kloosterkerk de 'Preek van de Leek', deze keer uitgesproken door strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma. Hij staat in een illustere rij van sprekers zoals Mauritshuisdirecteur Martine Gosselink, dirigent Jan Willem de Vriend en politici zoals Hugo de Jonge, Lilian Ploumen en Jan Pronk. Willem Jan Ausma wil in zijn lekepreek inzoomen op de bijbeltekst 'Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen'. Ausma heeft een geheel nieuwe visie voor de strafadvocatuur.

Delen:

“Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.” Willem Jan Ausma’s lekepreek gaat over deze bekende bijbelse uitdrukking. Ausma licht zijn keuze toe: “Ik wil dieper op de thema’s zoals oordelen, vergelding en vergeving in mijn lekepreek ingaan. Vele van ons oordelen namelijk veel te gemakkelijk over anderen, zonder de persoon, feiten en omstandigheden te kennen. Dat zien we bij uitstek op de sociale media. Als we anderen vanuit welwillendheid of zelfs liefde benaderen, ontstaat er ruimte voor vergeving in plaats van vergelding en is er minder strijd en ergernis of boosheid. Dit zou nu zelfs op wereldwijd niveau moeten gelden.”

Onverwachte en inspirerende inzichten

RienkLanooy, predikant van de Kloosterkerk vertelt over dit evenement: “In de Preek van de Leek geeft de Kloosterkerk de kansel aan iemand die zijn of haar stem roert in het maatschappelijk debat. Politici, kunstenaars of schrijvers zijn de dominees van deze tijd. Waar de kerk aan invloed verliest, hebben zij invloed op het maatschappelijk debat. Hoe leuk is het om deze getalenteerde mensen te vragen zich te presenteren met de Bijbel en met het format van een kerkdienst?! Dit levert onverwachte en vaak inspirerende inzichten op. Willem Jan Ausma zal ons zeker ook verrassen.”

Muziek bij de lekepreek 

Susan Blokhuis, bekend als presentator van verschillende tv programma’s, zingt in deze dienst met haar achtergrondkoor van drie zangeressen. Over haar nummers zegt ze: “Mensen ervaren mijn liedjes als troostend en hoopgevend, met rake teksten die je aan het denken zetten en ontroeren. Diepliggende emoties worden geraakt en in het licht gezet waardoor ze geheeld kunnen worden.” De songs die zij zingt, illustreren deze lekepreek. 

Open Kerk en live stream 

De deuren van de Kloosterkerk gaan om 16.30 uur open. De Preek van de Leek start om 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Willem Jan Ausma vraagt een ruime donatie te doen voor de slachtoffers in Oekraïne. De Preek van de Leek is rechtstreeks te volgen of later te bekijken via het youtubekanaal van de Kloosterkerk. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven