Studeertip: gebruik flashcards

Rechten studeren is best lastig. Zo moet je complexe juridische concepten en terminologie beheersen. Ik vind het zelf heel handig om flashcards te maken als ik belangrijke informatie moet onthouden. Ik laat je zien hoe je met die cards actief kunt studeren.

Delen:

beeld: Depositphotos

Laatst schreef ik het artikel 10 tips om goed te studeren. Een van de tips was om flashcards te gebruiken tijdens het studeren. Zelf vind ik flashcards ideaal om essentiële juridische definities en kernbegrippen te onthouden, en cruciale wetsartikelen en gerechtelijke uitspraken, en rechtsstelsels en -principes. Het handige van flashcards is dat je op een actieve manier leert. Hoe het werkt? Je schrijft op kleine kaartjes aan de ene kant een vraag of term wat iets wat je moet onthouden, en aan de andere kant zet je het antwoord of de definitie. Stel dat je zou moeten weten wat jurisprudentie is, dan schrijf je op de ene kant de vraag “Wat is jurisprudentie?” en op de andere kant het antwoord: “Jurisprudentie verwijst naar de verzameling beslissingen van rechtbanken die als precedenten worden gebruikt.” Of: op de ene kant schrijf je: “Welk wetsartikel regelt aanbod en de aanvaarding?”, en op de achterkant schrijf je: “Artikel 6:217 BW.”

Als je flashcards gaat gebruiken, dan zijn dit nog handige tips voor je.

Tips als je flashcards gaat gebruiken

Houd het beknopt: Beperk elke kaart tot één concept, definitie of formuleer je vraag zo dat het antwoord behapbaar blijft.

Niet alleen feitelijke vragen: Stel niet alleen feitelijke vragen, maar ook vragen die begrip en toepassing vereisen, zoals het oplossen van een hypothetisch juridisch probleem.

Gebruik voorbeelden: Gebruik ook concrete voorbeelden op je flashcards. Zo maak je abstracte juridische concepten duidelijker.

Herhaal: Gebruik je flashcards iet één keer, maar meerdere keren. Vooral de vragen die je moeilijk vindt. Herhalen is natuurlijk altijd goed als je studeert ;-).

 Ga quizzen: Het allerleukste is als je je flashcards met je medestudenten gebruikt. Je kunt er een quiz mee opzetten. Gezellig én je studeert samen.

Succes met het studeren!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven