There is no time like the present

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Remco Feuth - Voxius

Remco Feuth: “Waar de arbeidsmarkt voor juristen tien jaar geleden (na de financiële crisis) abominabel was, is die nu booming als nooit tevoren. Dit geldt zeker voor juristen tot tien jaar werkervaring, die hebben de banen echt voor het uitkiezen. Met vaak mooie salarissprongen in het vooruitzicht. Maar dit is geen reden om zelfgenoegzaam te zijn. Het is dus zaak je doorlopend af te vragen wat voor werk je precies wilt doen, met wat voor mensen je wilt werken en bij wat voor bedrijf of advocatenkantoor. Heeft het bijvoorbeeld voldoende oog voor ESG en CSR? Wat voor klanten bedient het en past het bij je waarden. Ondernemingen met een duidelijke ‘purpose’, ondernemingen dus die weten waarom ze bestaan en oog hebben voor alle stakeholders zullen makkelijker mensen werven. Zeker wanneer zij diezelfde waarden omarmen, ondanks de krapte. Kortom, in welke fase je ook zit van je carrière, geef je over aan eerder genoemde soort vragen. Dat geeft je de vrijheid om de juiste keuzes te maken. Hoe verleidelijk het hogere salaris bij de buren ook is, blijf kritisch op de volgende stap!

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Corporate en M&A
2 Finance
3 Commercial contracting

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top