Twee maanden cel voor 19-jarige man die steen gooide naar politiebus

In Den Haag is een 19-jarige man veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf door de politierechter voor het gooien van een steen naar een bemande politiebus.

Delen:

Op 25 januari 2021 was op social media opgeroepen om te ‘rellen’ vanwege de invoering van de avondklok. Aan deze oproep werd gehoor gegeven door grote groepen, waarna ongeregeldheden ontstonden in de Schilderswijk in Den Haag. De verdachte maakte deel uit van de groep die deelnam aan de rellen. Terwijl ook anderen voorwerpen richting de politie gooiden, pakte de verdachte een baksteen en gooide deze richting de ruit van de politiebus. De politierechter noemde het ‘een gelukkig toeval’ dat er uit de actie van de verdachte geen verdere schade of letsel is voortgevloeid.

Tijdens de zitting heeft verdachte geprobeerd uit te leggen hoezeer hij spijt heeft van zijn daden. De politierechter heeft dit meegewogen bij het opleggen van de straf. Ook heeft de politierechter acht geslagen op het blanco strafblad van de verdachte. De advocaat van de verdachte vond dat zijn cliënt niet als voorbeeld gebruikt mocht worden om daarmee een signaal te geven naar de andere relschoppers. Zo wees hij erop dat in plaats van het opleggen van een celstraf, een werkstraf van zestig uur als richtlijn genomen moest worden bij dit soort vergrijpen. Uiteindelijk is de verdachte veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De man moet de straf gelijk uitzitten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven