Twee smeerkazen voor het hof Luxemburg

Delen:

Zo! Daar zit je dan op een vroege maandagmorgen in de bus op weg naar Luxemburg. Met 50 IE-studenten, een enkele wetenschapper en een verdwaalde advocaat, en uiteraard de Leidse hoogleraar/advocaat Dirk Visser als reisleider. Samen met uitgever deLex had Visser het wel een goed idee gevonden studenten eens te laten zien hoe dat er nou uitzag: een middagje kissebissen op Europees niveau. Maandag 4 juni was namelijk de dag dat bij het Europees Hof van Justitie gepleit zou worden over de vraag of smaak iets is dat auteursrechtelijk te beschermen valt.

Zoals zo vaak in de wetenschap die Intellectueel Eigendom heet, ging het over zaken die alleen een heel select clubje bezighouden. De casus betreft de ene fabrikant van vieze smeerkaas (Hek’snkaas) tegen de andere fabrikant van vieze smeerkaas (Witte Wievenkaas).

Lees verder op Mr. Online!

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven