Vallen deze vier (oud-)studenten van de Rijksuniversiteit Groningen in de prijzen?

Nog even, en dan weten we of vier (oud-)studenten van de Rijksuniversiteit Groningen de winnaars zijn van de Europese Karel de Grote-prijs 2024 voor jongeren. In mei worden de winnende projecten bekendgemaakt.

Delen:

beeld: Depositphotos

Anna Walczak, Elene Amiranashvili, Zuzanna Uba en Tekla Embor – (oud-)studenten van de opleiding International and European Law aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen – richtten Our Rule of Law op, en nu is dit project genomineerd voor de Karel de Grote-prijs 2024 voor jongeren. Hiermee strijden zij tegen andere Europese universiteiten, want uit ieder EU-land is één project tot nationale finalist gekozen.

Met Our Rule of Law richten de vier (oud-) studenten en hun begeleider John Morijn zich op verschillende crisissen in de EU. Ze willen een gemeenschap voor betrokken studenten oprichten en gezamenlijk werken aan bewustwording van het belang van het beschermen van de rechtsstaat.

Wil je meer weten over Our Rule of Law en de Karel de Grote-prijs 2024 voor jongeren, kijk dan hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven