Van grap naar de Europese Commissie: de podcast Juridisch Geneuzel

Midden in de coronapandemie zeiden twee vrienden van de studie rechtsgeleerdheid in de woonkamer grappend tegen elkaar: ‘’We zouden een juridische podcast moeten maken waarin we laten zien dat recht ook leuk kan zijn.’’ Tweeënhalfjaar later stapten studievrienden Hidde Bruinsma (podcastmaker bij JuriPod) en Niels van der Neut (universitair docent UvA) de Europese Commissie in Brussel binnen om de 21e aflevering van de podcast Juridisch Geneuzel te maken. In de nieuwste aflevering interviewen deze studievrienden Joost Korte, directeur-generaal van Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie bij de Europese Commissie en van huis uit jurist.

Delen:

De keuze voor een interview met een topambtenaar van de Europese Commissie is geen willekeurige keuze. Niet veel mensen weten hoe de Europese Commissie te werk gaat en hoe het is om bij zo’n soort organisatie te werken. “Tijdens de studie rechten blijft dit ondoorgrondelijk, wat toch een gemiste kans lijkt. We konden het dan ook niet laten aan Joost Korte te vragen waarom studenten eigenlijk zo weinig horen over werken voor Europa.’’ Daarnaast delen Hidde en Niels hier en daar wat inhoudelijke speldenprikjes uit naar Joost Korte. “Het gesprek was veel opener dan wij van tevoren dachten. Hij was niet alleen open en eerlijk over hoe hij denkt over Europascepsis en het Europese sociale beleid, maar ook over het functioneren van de Europese Commissie en hoe zijn eigen werk als topambtenaar en leidinggevende van 1.000 mensen eruitziet.’’

Waar de podcast Juridisch Geneuzel begon met een gekscherende opmerking in de woonkamer bij Niels, kan van een grap niet meer worden gesproken. “Het is inmiddels meer een hobby geworden, maar gelukkig is er nog altijd voldoende plaats voor luchtigheid en lol.’’ De nieuwste aflevering waarin Joost Korte wordt geïnterviewd, is vanaf nu te beluisteren via alle podcastapps. 

Beluister via SpotifyApple Podcasts of de website Juridisch Geneuzel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven