Juridisch nieuws

VBK-app voorspelt kosten proces

Marcel Ruygvoorn
Marcel Ruygvoorn. Foto VBK

Van Benthem Keulen (VBK) heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee de advocaten aan de klant kunnen laten zien welke stappen er moeten worden gezet in een civiele procedure en hoeveel tijd en geld het proces gaat kosten. De Legal Tech webapplicatie Litigation Valuator berekent kosten automatisch en tegelijkertijd wordt inzichtelijk welk risico Van Benthem & Keulen bereid is te nemen in de betreffende zaak. Dat kan bijvoorbeeld een fixed fee zijn, maar ook andere alternative fee arrangements zoals een blended of capped fee.

De tool maakt Legal Project Management een stuk eenvoudiger, zegt VBK De bèta-versie wordt al langere tijd gebruikt. Volgens Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Litigation en bedenker van de tool, stellen General Counsel transparantie over te nemen stappen, tijdsduur en kosten erg op prijs. “Wij werken intern al een tijd met een basisvariant van deze tool. Vanwege de positieve resultaten is nu het moment aangebroken om er mee naar buiten te gaan.”

Met de Litigation Valuator geeft VBK verdere invulling aan de prijszekerheid binnen het serviceconcept vanDienst. Eerder lanceerde het kantoor de VBK Transitie App en VBK DawnRaid Manual.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand