Verhuizing rechtbank Amsterdam uitgesteld

De verhuizing van de rechtbank Amsterdam is uitgesteld. Verhuizen kan pas na een uitvoerige testperiode waarin de dagelijkse praktijk in het nieuwe gebouw wordt getest, zoals ontvangst van bezoekers, looproutes en verschillende soorten zittingen.

Delen:

Verhuizing rechtbank Amsterdam uitgesteld
Het huidige gebouw van de rechtbank. Foto: Raad voor de rechtspraak

De overdracht van de nieuwbouw aan de Parnassusweg heeft nog niet plaatsgevonden, meldt de rechtbank in een persbericht. Op 1 maart 2021 zouden de eerste zittingen in de nieuwe rechtbank plaatsvinden.

Coronamaatregelen

De nieuwe datum wordt op korte termijn bekend gemaakt. De invloed van coronamaatregelen wordt betrokken bij het bepalen van de nieuwe verhuisdatum.

De flyers over de verhuizing die verspreid in de rechtbankgebouw lagen, zijn door de bodes weggehaald. “Een rechtbank moet aan strenge eisen voldoen. De testen zijn nog niet helemaal afgerond,” aldus een woordvoerder van bouwer Heijmans in Het Parool.

47.000 m2

De nieuwe rechtbank telt tien etages en heeft een oppervlakte van ongeveer 47.000 m2 voor zittingszalen, verhoorkamers, cellen en kantoren. Het gebouw biedt ruimte aan ongeveer duizend rechtbankmedewerkers en tweehonderd medewerkers, onder wie officieren van justitie, advocaten, reclasseringsmedewerkers en tolken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven