Vijf tips voor eerstejaars rechtenstudenten

Ben je eerstejaarsstudent dan kun je wellicht wat tips gebruiken. Bij deze!

Delen:

beeld: Depositphotos

Tip 1. Bereid elke werkgroep goed voor

Als ik mijn eerste studiejaar opnieuw kon doen, zou ik vanaf het begin elke werkgroep goed voorbereiden. Het klinkt misschien wat overdreven, maar het zal je zeker helpen tijdens de rest van je studie als de basis in elk geval goed is. Het maakt de studie zelf ook interessanter, dus je haalt er alleen maar je voordeel uit!

Tip 2. Word lid van een vereniging

Ik ben pas in mijn tweede jaar lid geworden van een studievereniging, maar ik zou je als eerstejaarsstudent aanraden om al vroeger in je studie lid te worden. Het kan je alleen maar helpen om jouw interesses te ontdekken en te verbreden, en kennis te maken met de juridische praktijk. Daarnaast leer je nieuwe mensen met dezelfde interesses kennen.

Tip 3. Zoek ook af en toe ontspanning

De rechtenstudie kan soms een beetje theoretisch zijn. Het is daarom belangrijk om af en toe tijd te nemen voor ontspanning. Ik raad dan ook aan – zeker in je eerste jaar – om genoeg sociale activiteiten te ondernemen. Dit zorgt ervoor dat je genoeg frisse energie hebt voor je studie.

Tip 4. Stel stages nog even uit

Ik zou niet aanraden om in je eerste jaar een stage te gaan volgen. De meeste stages zijn namelijk juridisch voor eerstejaarsstudenten niet interessant. Bovendien kosten ze veel tijd, en die tijd kun je naar mijn mening beter besteden aan het ontdekken van je interesses en het leren kennen van nieuwe mensen.

Tip 5. Geef niet op!

Een rechtenstudie is niet altijd leuk. Je kan het echter wel leuk maken door je interesses te ontdekken, en je blik te verbreden. Doe dus vooral datgene wat je interessant vindt, en dan komt het goed!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven