Wat leer je van een afwijzing op je sollicitatie?

Ben je aan het solliciteren en krijg je een afwijzing? Dat is niet leuk, maar je kunt er je voordeel uit halen.

Delen:

beeld: Depositphotos
‘Wat heb ik verkeerd gedaan?’, vraagt teammanager Elvira zich af na een afwijzing op haar sollicitatie. Uit het telefoongesprek met de contactpersoon had ze juist opgemaakt dat zij de gedroomde kandidaat was. In de serie Loopbaankwesties denkt loopbaancoach Jolan Douwes met Elvira mee.

De afwijzing is voor Elvira des te ontmoedigender omdat het gesprek met de contactpersoon voordat ze haar brief instuurde voorspoedig was verlopen. Met haar ervaring in dezelfde sector sloot haar profiel perfect aan. In haar hoofd was ze al bijna bij de zorginstelling begonnen. Elvira was geschokt dat ze niet op gesprek hoefde te komen.

Van andere kandidaten hoor ik ook wel eens dat ze na een enthousiast telefoontje toch geen uitnodiging krijgen. Sluiten hun cv en brief niet genoeg aan op de vacature? Of durven contactpersonen niet eerlijk te zeggen of ze wel kans maken? Volgens recruitment-expert Tamara Rood kan het zeker voorkomen dat er te hoge verwachtingen worden gewekt. Dat heeft een menselijke reden: een afwijzing doet pijn, maar afwijzen is ook geen pretje.

Mismatch

In trainingen benadrukt Rood dat recruiters… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven