Woonruimte in de maak – voor studenten en vleermuizen

Er wordt gebouwd in Leiden! De toren aan het Kolffpad op het Leiden Bio Science Park wordt al bewoond. Maar liefst 289 studenten zijn daar neergestreken. En er komt nog meer aan!

Delen:

beeld: Depositphots

De studenten in de nieuwe toren – 25 april geopend! – hebben het goed voor elkaar, valt te lezen op de website van de Leidse universiteit. “Een volledig zelfstandige unit midden op de campus, met groen rondom en op de begane grond een wasserette, spelkamer, studieruimte en binnenkort een vestiging van Coffee Star.” De toren is hoog, en heeft een prachtig uitzicht en kun je op grote afstand al zien staan.

“Dit nieuwe complex maakt deel uit van een hele reeks nieuwbouwprojecten van de universiteit die speciaal voor studenten zijn”, lezen we verder. Alhoewel… het is niet alleen voor studenten, want er zijn nestkasten en insectenhotels, en vleermuizen zijn van harte welkom.

En zoals het een goede nieuwbouw betaamt, is het gebouw volledig aardgasvrij. Lees hier het hele artikel.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven