a.s.r. neemt Aegon Nederland over

Aegon heeft haar Nederlandse pensioen-, verzekerings-, bank- en hypotheekactiviteiten verkocht aan a.s.r., dat nu een van de grootste is op de Nederlandse pensioen- en verzekeringsmarkt.

Delen:

Adviseurs a.s.r. Nederland NV: NautaDutilh (Lieke van der Velden, Willem Bijveld, Sophie Umans, Jafar Alhashime, Ashley Fleming, Paul van der Bijl, Koen Biesma, Nico Blom, Nina Kielman, Sjuul Jentjens, Frans van der Eerden, Roderick Watson, Larissa Silverentand, Rob Heslenfeld, Kim Heesterbeek, Valentine Schols, Alex Draaisma, Michaëla Ulrici, Sascha van Gerrevink, Marlies van de Meulengraaf, Homme ten Have, Annette van Beers, Mauricette Schaufeli, Dineth de Graaf, Emma Wiggers, Casper van der Meulen, Eline van Marle, Naud van Doorn, Margot Schulpen, Mees Veeger, Florine Kuipéri, Suzanne Kröner-Rosmalen, Maarten Klaassen, Daniël Kuiper, Susanne van Leeuwen, Liza Gerritsen, Sven Uiterwijk, Marleen Velthuis, Francien Rense, Nosh van der Voort, Nienke Kerssies, Joris Willems, Marlous Schrijvers, Tom De Smet, Danique Knibbeler, Sarah Zadeh, Terrence Dom, Liselotte Bekke, Fleur Folmer, Martijn Vreuls, Stephan Huis in het Veld, Laurens Vink, Sjoerd Meijer, Christine Vreede, Erik Poorthuis, Frank van der Leeuw, Lars van Amsterdam, Sasha van Gelder, David Wumkes, Madelon de Blok, Youri Jansen, Iemie de Boer), UBS, Rothschild

Adviseurs Aegon NV: De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Frank Hamming, Maurits Burggraaf, Peter Lawley, Mariska Enzerink, Josse Klijnsma, Wiebe Dijkstra, Klaas Versteeg, Bart de Rijke, Reinier Kleipool, Barbara Kloppert, Daniël van Gerven, Roos van der Poel, Axel Arnbak, Mariken van Loopik, Ferdinand Hengst, Bas Boutellier, Anna Gorgun, Kees Groffen, Laura Elize de Vries) 

Adviseurs Vereniging Aegon: Stibbe (Heleen Kersten, Rogier Raas, Roderik Vrolijk, Jaap van Slooten, Manuel Lokin, Omar El Gachi, Alexander Collot d’Escury,  Robert-Jan Dekkers)

Lieke van der Velden, dealmaker voor NautaDutilh: “Dit is niet een ‘gewone’ overname, maar een strategisch partnership tussen a.s.r. en Aegon met verschillende juridische vraagstukken. Aegon verkoopt haar Nederlandse activiteiten voor een bedrag in cash en voor een strategisch aandelenbelang van 29,99 procent in a.s.r. Tegelijkertijd sloten partijen een lange termijn vermogensbeheerovereenkomst. Om deze transactie te financieren, heeft a.s.r. onmiddellijk na aankondiging bijna 600 miljoen euro opgehaald met een versnelde onderhandse plaatsing, een zogenaamde accelerated bookbuild (ABB), waarmee a.s.r. een pakket aandelen heeft geplaatst bij investeerders. Dit was voor a.s.r. de eerste aandelenemissie sinds de beursgang in 2016.
NautaDutilh is al sinds jaar en dag huisadvocaat van a.s.r. Ons team stond a.s.r. bijvoorbeeld bij in haar beursgang in 2016, maar ook bij de introductie van haar nieuwe online duurzame beleggingsdienstverlening voor particuliere beleggers in 2021.  Hierdoor kennen we de mensen binnen a.s.r. die aan deze deal werkten al erg goed en konden we als één team samen deze transactie begeleiden. Ons core team werkt op dagelijkse basis intensief samen met het dealteam van a.s.r. Als lead counsel staan we a.s.r. bij in alle juridische aspecten van de transactie, inclusief de ABB. Daarbij was het essentieel dat onze specialisten – van IT tot employment law – ook nauw samenwerkten met de specialisten binnen a.s.r. Het kunnen bieden van zo’n brede expertise blijkt in een omvangrijke transactie als deze essentieel. Ons werk zit er nog niet op: op dit moment zijn we samen met a.s.r. bezig met de voorbereiding van de noodzakelijke mededingings- en regulatory filings.
Het moment van ondertekening was bijzonder. Tot in de vroege ochtend is met een heel team doorgewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten.  Als dan de handtekening wordt gezet en daarna het persbericht uitgaat en je ziet al die blije − en vermoeide − gezichten om je heen, terwijl de kurk van de champagne gaat, dan is dat een prachtig moment voor iedereen die hier zo hard aan heeft gewerkt. Ik was die ochtend kapot, maar echt ontzettend trots op ons team.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven