Advocaat zonder law school: hoe dan?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het valt niet meer te ontkennen dat Kim Kardashian-West een echte carrièretijger is. Na het opstarten van haar eigen cosmeticalijn en het uitbrengen van een eigen app, is ze klaar voor de volgende uitdaging: advocaat worden. Misschien een minder onverwachte stap dan men denkt, nu haar vader een van de beroemdste strafrechtadvocaten van Amerika was. Maar het zouden de Kardashians niet zijn als er niet een twist aan het verhaal zat: Kim gaat voor haar degree niet naar de universiteit.

Alle gepikeerde rechtenstudenten op een stokje: hoe is dit mogelijk? Om te beginnen is het goed om te bedenken dat het Amerikaanse scholensysteem anders in elkaar zit dan wij in Nederland gewend zijn. Zo anders, dat ik daar wel tien blogs aan kan wijden. Maar dat voor een andere keer. Voor nu is het genoeg te weten dat elke staat eigen regels mag stellen wat betreft de eisen die worden gesteld aan studenten die advocaat willen worden. Toch geldt in veel staten de regel dat je hiervoor naar een law school moet gaan, voordat je je bar exam kan halen.

Of niet. De staat California, waar Kim K. woont, geeft namelijk enkele andere opties voor mensen met ambitie om het recht te beoefenen. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Advocaat worden zonder uren in de studiebanken te zitten? Tell me more!

In plaats van haar lokale universiteit dagelijks te bezoeken voor hoorcolleges, laat ze zich wekelijks door haar privéchauffeur naar een advocatenkantoor in Los Angeles rijden. Tja, verschil moet er zijn. Toch zit er ook veel werk in de door Kim gekozen route. Ze staat onder supervisie van twee grote advocaten. Elke week is ze ongeveer achttien uur kwijt aan het lezen, leren en bestuderen van zaken. Alles om zich voor te bereiden op de bar exam, dé test om advocaat te worden. Na vier jaar mag ze deze dan afleggen. En dan te bedenken dat ze hiernaast ook nog een paar succesvolle bedrijven runt, haar hele appearance op moet houden en moeder van vier kinderen is.

Ik kan niet anders dan de wilskracht van Kim aanmoedigen. Waar een wil is, is een weg, en wat de haters ook zeggen: Kim doet het wel gewoon.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top