Advocatenkantoren op de Zuidas: coronabestendig?

Delen:

Voor veel studenten blijken de zomermaanden de perfecte periode te zijn voor een stage bij een advocatenkantoor. Zo wordt de zomerperiode immers nuttig besteed, wordt er ervaring opgedaan en kan men alsnog nominaal afstuderen.

Ook ik had dit jaar het idee om in juli en augustus stage te lopen en begon in januari daarom vol enthousiasme en goede hoop met het uitsturen van verschillende brieven. Helaas kwam al snel corona om de hoek kijken en waren veel advocatenkantoren daardoor genoodzaakt om een tijdelijke vacaturestop in te stellen. Met dus tot gevolg geen mogelijkheid om stage te lopen bij de kantoren die ik in het vizier had. Maar welke gevolgen heeft corona nou precies voor deze kantoren?

Minder werk

Door corona is voor de advocatenkantoren op de Zuidas een groot deel van het werk weggevallen en dat had dus als gevolg dat verschillende advocatenkantoren gedwongen werden om te bezuinigen. Vooral de praktijkgroepen die zich bezighouden met fusies en overnames hebben het door de coronacrisis erg rustig. Hoe de bezuinigingen eruitzien binnen de kantoren op de Zuidas, verschilt van kantoor tot kantoor.

Bij Simmons & Simmons is besloten de salarissen te bevriezen tot in ieder geval 30 maart 2021. Ook bij Linklaters en Allen & Overy zijn de salarissen bevroren, maar tot wanneer precies is niet bekend. Allen & Overy was overigens een van de eerste kantoren die bekend maakte de salarissen van alle werknemers te zullen bevriezen. Toen corona nog maar net in ons land was, maakten zij de besparingsmaatregel eind maart al bekend.

Bij advocatenkantoor Hogan Lovells werden salarissen niet bevroren, maar wordt ‘kritisch naar de uitgaven gekeken’. Dit houdt onder andere in dat er voorlopig geen bedrijfsuitjes op het programma staan. Ook zullen de salarissen voorlopig niet stijgen.

Verschil zal er in ieder geval altijd zijn tussen kantoren en dat is dan ook duidelijk te zien als we kijken naar advocatenkantoor CMS. Ondanks de coronacrisis hebben zij alsnog een omzetgroei van 4,5% weten te bewerkstelligen. Of ook zij in de toekomst noodgedwongen zullen worden om salarissen te bevriezen, moet nog maar even afgewacht worden.

Bron: Artikel FD, Angelsaksische Zuidaskantoren halen broekriem aan

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven