Ben je onterecht ontslagen? Dit zijn de juridische stappen die je kunt ondernemen

Delen:

Het is natuurlijk erg vervelend als je onterecht ontslagen wordt. Dit zal meestal ook niet het geval zijn, maar voor sommige mensen is dit werkelijkheid. Omdat dit geen situatie is die je dagelijks meemaakt, kan het lastig zijn om hier een passende oplossing voor te vinden. Waarschijnlijk zegt iedereen in je omgeving iets anders en zie je al snel door de bomen het bos niet meer. ‘Waarom gebeurd mij dit nu weer’, zul je denken. Omdat ieder jaar weer, duizenden Nederlanders hier last van hebben, geven we je graag wat meer informatie zodat je precies weet wat je kunt doen. Mocht het er toch op lijken dat je niet terug komt bij je baan, ga dan snel op zoek naar een vacature Den Haag of ergens anders in het land.

Schakel juridische hulp in

Op het moment dat je onterecht ontslagen bent, is het belangrijk dat je direct actie onderneemt. Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om met je werkgever in gesprek te gaan, maar heeft dit geen succes gehad. Toch is het belangrijk om nogmaals te laten weten dat je het niet eens bent met het ontslag en bereid bent om je werkzaamheden voort te zetten. Dit kun je het beste via mail doen, zodat je bewijs hebt.

Wordt hier niet positief op gereageerd kun je juridische stappen ondernemen. Hiervoor kun je het beste de hulp inschakelen van een jurist of advocaat. Bedenk je van te voren of je hier een schadevergoeding uit wilt halen of het contract wilt laten herstellen. Vervolgens kun je samen met de jurist bezwaar indienen en zo nodig naar de rechter stappen. Je zult ondersteund worden in dit proces en de rechter zal uitspreken wat de uitslag is.

Tips bij onterecht ontslag

Er zijn altijd een aantal kleine dingen waar je op moet letten. Hierdoor vergroot je de kans op succes, dit kan namelijk in de kleine puntjes zitten. Je wilt dat er zoveel mogelijk gebaseerd kan worden op feiten. Anders is het jouw woord tegen het woord van je werkgever en dit is een vervelende situatie. Hier volgen een aantal tips:

  • Vraag altijd advies aan iemand met ervaring zoals een jurist of advocaat.
  • Verzamel zoveel mogelijk bewijs. Zowel van de stappen die je onderneemt, als dingen die aantonen dat jij je werk goed hebt gedaan.
  • Probeer de rust te bewaren en voorkom ruzie met je werkgever.
  • Denk eerst goed na en voorkom dat je een impulsieve beslissing maakt.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven