Bied werknemers werkplezier, geen gouden kooi

Wat vind jij belangrijker? Goed geld verdienen met een minder leuke baan, of een geweldige job zonder dik salaris? Het blijft een interessante vraag, vindt Marije de Vries. Zeker in deze tijd waarin je maandelijkse lasten stijgen.

Delen:

(foto: Depositphotos-JrCasas)

Organisaties hebben moeite om vacatures te vullen en medewerkers vast te houden, soms met zorgwekkende gevolgen. Met een buitensporig salaris en mooie arbeidsvoorwaarden proberen ze mensen over de streep te trekken of wordt voorkomen dat ze weggaan. Dat maakt de vraag wat jij zou doen nog interessanter.

Zo’n hoog salaris en mooie arbeidsvoorwaarden klinken aardig, maar is het ook duurzaam? Ik betwijfel dat. Stel dat stroperige besluitvorming, slecht leiderschap of stroeve communicatie ervoor zorgt dat je werk zwaar of onaantrekkelijk is. Dan wordt met zo’n hoog salaris onbedoeld een gouden kooi gecreëerd waar medewerkers langer in blijven dan goed voor ze is. Niet voor niets kiezen veel mensen…

Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven