Carola van Andel (Nysingh) blogt met veel plezier over het ‘allervreselijkste vak’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Carola van Andel 'nu'

Carola van Andel is advocaat bij Nysingh en nauw betrokken bij een initiatief voor een coöperatieve boerderij die tweehonderd gezinnen moet voorzien van voedsel. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt ze terug op haar studententijd.

Carola van Andel, 35 jaar, studeerde in 2010 aan de Universiteit Utrecht en studeerde af op Nederlands recht, de togamaster met als specialisatie strafrecht. Nu, 10 jaar later, werkt zij als advocaat in de overheidspraktijk (Grondzaken en Privacy) van Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn beste herinneringen zijn aan het jaar 2007-2008 (119) waarin ik een jaar bestuurslid was van studentenvereniging C.S. Veritas en een jaar lang met een geweldige groep vrienden de vereniging en in het bijzonder “mijn” eigen eetcafé mocht runnen. Mijn slechtste herinnering heb ik aan mijn vrijwilligerswerk bij het Juridisch Spreekuur voor Gedetineerden tijdens mijn master, toen een verwarde dame, die ik samen met een andere vrijwilliger kwam adviseren, door het lint ging. Voor de goede orde: dit was mijn enige slechte ervaring tijdens mijn vrijwilligerswerk, maar vanaf dat moment wist ik wel zeker dat de strafrechtsadvocatuur niets voor mij was.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Mijn favoriete vakken waren Bijzonder strafrecht en een Engelstalig vak over de aanpak van milieucriminaliteit waarvan de exacte naam me nu even niet te binnen schiet. Verder had ik ook veel interesse in het borgen van grondrechten. Vandaar dat ik mijn scriptie over de ontnemingsmaatregel (Pluk ze-wetgeving) en artikel 6 EVRM heb geschreven. Het allervreselijkste vak vond ik Omgevingsrecht. Achteraf bezien hilarisch, omdat ik nu veel binnen het omgevingsrecht op het snijvlak van publiek- en privaatrecht werkzaam ben en het fantastisch vind. Ik vind het zelfs zo leuk dat ik er geregeld over blog op Onteigeningsblog.nl en bestuurslid ben van de Vereniging van Onteigeningsadvocaten.

Wie was voor u een inspiratiebron?
Ik genoot van de colleges van Henk Kummeling, nu rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Al van jongs af aan had ik interesse in het openbaar bestuur. Dat kon ook haast niet anders met mijn oma als raadslid. Door zijn colleges was ik er zeker van dat ik de juiste studie had gekozen. Als overheidsadvocaat heb ik nu steeds te maken met het politieke bestel waar hij destijds met veel verve college over gaf.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Ik had mijn studietijd niet willen missen, maar achteraf bezien had ik wat meer punten in mijn tweede studiejaar willen halen en had ik naast een strafrechtelijke master ook civielrechtelijk willen afstuderen, met een deel in het buitenland.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Neem de tijd om te doen waar je hart harder van gaat kloppen, alleen op die manier ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen. Denk niet dat je bepaalde functies niet zou kunnen vervullen, omdat je niet in die richting afgestudeerd bent. Het gaat om de juiste mindset om nieuwe dingen je eigen te maken!

Carola van Andel is deze week ook Mr. van de week. Lees hier het artikel.

 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top