Casper Jones (VBC Notarissen) had een haat-liefde-verhouding met zijn scriptie

Delen:

Casper Jones 'toen'

Casper Jones studeerde zestien jaar geleden af. Nu is hij notaris en managing partner, en deze week ook nog eens benoemd tot voorzitter van Stichting Beroepsopleiding Notariaat (SBN). Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Casper Jones (1976) is als notaris (corporate/M&A) en managing partner verbonden aan VBC Notarissen in Amersfoort. Hij studeerde rechten (ondernemingsrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen, 1995-2002) en notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam (2003-2004). Hij werkte eerst bij De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 2007 bij VBC Notarissen. Sinds 2014 is hij notaris.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw studie?
Mijn slechtste herinnering is aan een mondeling examen dat werd afgenomen door een oudere docent die in mijn optiek vooral zichzelf wilde horen praten en geen oog had voor of ik de stof wel of niet beheerste.
Eigenlijk is de beste herinnering, het algehele gevoel dat ik overhoud aan de hele periode, die zich kenmerkte door veel vrijheid, veel avontuur, veel gezelligheid en weinig verplichtingen.

Wat was uw favoriete en wat uw minst favoriete vak?
Het leukste onderdeel vond ik mijn scriptie schrijven. Zoals de meesten had ik ook echt wel een haat-liefde-verhouding met mijn scriptie. Soms zat ik in een flow en voelde ik me helemaal het mannetje. En andere keren wilde ik er niets meer van weten of helemaal opnieuw beginnen. Bij bijna alle andere vakken moest ik vooral stof reproduceren. Vreselijk. Bij mijn scriptie kon ik zelf iets creëren en dat vond ik – ondanks een tegenslag hier en daar – heerlijk.
Minst favoriete vak: haha, eigenlijk te veel om op te noemen.

Wie was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Hans Stubbé, die destijds aan de UvA het vak Successierecht doceerde. Zijn bevlogenheid is aanstekelijk.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Helemaal niets. Ik ben niet zo van het achterom kijken. Komt misschien wel als ik wat ouder ben…

Casper Jones ‘nu’

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Ga ontdekken wie je bent en waar je wel en geen energie van krijgt. Probeer veel dingen uit. Wees bezig met wat jou in het ‘nu’ raakt en interesseert. Ook als je daarmee anders denkt of bent dan de mainstream. Je carrière komt wel. Kortom: dare to differ.
Het belangrijkste fundament voor je verdere (werkende) leven is jouw intrinsieke motivatie. Hoe eerder je achter komt what makes you tick, des te gelukkiger en ook succesvoller je zal zijn. En de enige die daarachter kan komen, ben je zelf. Dus why not start now?!
Tot slot: geniet vooral met volle teugen van je tijd als student!

Casper Jones is deze week ook Mr. van de week.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven