Duco Postma (Dentons) over het bouwen aan breed gedragen oplossingen

Overstapper van de week is Duco Postma. Postma is op 1 oktober begonnen als partner bij Dentons in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in restructuring, insolvency & bankruptcy. Postma was hiervoor verbonden aan Allen & Overy.

Delen:

Duco Postma

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank! Laat ik vooropstellen dat ik ruim tien jaar met veel plezier bij Allen & Overy heb gewerkt en daar een mooie tijd heb gehad. Deze kans bij Dentons kon ik echter niet aan mij voorbij laten gaan. Ik kijk er heel erg naar uit om verder te bouwen aan de restructuringpraktijk binnen het grootste global advocatenkantoor ter wereld. Het is een fantastisch platform met een ongekende global reach en een indrukwekkend team van meer dan driehonderd ‘restructuring, insolvency & bankruptcy’-advocaten over de hele wereld. Deze schaal en de kwaliteit die we daarmee aan cliënten kunnen bieden, gecombineerd met de jonge, ambitieuze partnergroep in Nederland maakten deze overstap een offer I couldn’t refuse

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
Gezien de omstandigheden in de markt verwacht ik dat er het nodige te doen is op restructuring-gebied. Onder andere door de beëindiging van de coronasteun (uitstel van belastingbetalingen) en druk op de koopkracht beginnen veel bedrijven, met name in de retail, het moeilijk te krijgen en neemt het aantal faillissementen toe. Los daarvan had ik het geluk dat er net voor mijn officiële eerste dag een tweedaagse partnermeeting was. Mooie kans om iedereen meteen buiten de kantoormuren beter te leren kennen.

Wat maakt restructuring zo leuk?
Je wordt binnen restructuring vaak geconfronteerd met complexe situaties waarin verschillende belangen soms moeilijk te verenigen zijn. Het is altijd een uitdaging om, uiteraard in de eerste plaats voor je cliënt, maar uiteindelijk ook voor alle betrokkenen, een zo goed mogelijke oplossing te vinden. Intellectueel gezien is het als het oplossen van een complexe puzzel die van je vraagt je in verschillende disciplines te verplaatsen; om niet alleen de juridische kant te doorgronden maar ook mee te denken over de financiële implicaties en de impact op het menselijke vlak. Het zijn vaak situaties die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, wat het extra belangrijk maakt om zorgvuldig te werk te gaan. Daarnaast – maar dat geldt natuurlijk voor de gehele advocatuur – is het interessant dat het vak continu in ontwikkeling is vanwege bijvoorbeeld nieuwe regelgeving zoals de Whoa en je daardoor je hele loopbaan blijft leren en ontwikkelen. 

Was dit altijd al uw droom, of had u als kind iets heel anders in gedachten?
Ik wilde als kind eigenlijk architect worden. Helaas bleek ik, zoals veel advocaten, niet zo’n ster in wiskunde. Een toekomst als de volgende Rem Koolhaas lag dus niet in het verschiet. Gelukkig kon ik die interesse in het bouwen aan mooie oplossingen en structuren uiteindelijk toch kwijt in de restructuring-praktijk. 

Welk boek las u het laatst?
Ik heb net The House of the Spirits van Isabel Allende uit. Leuk om naast de geijkte pageturners die ik op vakantie weleens meeneem, ook juist af en toe een klassieker te lezen. Deze, een heel mooi familie-epos, kan ik iedereen aanraden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Nieuwste berichten

Van onze kennispartners

Scroll naar boven