Een gezonde competitie

Hoe zorgen de advocatenkantoren ervoor dat ze mensen binnenhalen en vervolgens houden? “Bij Boels Zanders geloven wij in diversiteit, het benutten van elkaars talenten en elkaar aanvullen waar dat kan.”

Delen:

Anne Pouwels: “Wij zijn niet op zoek naar het ‘schaap met de vijf poten’, maar zoeken de meerwaarde in verbinding en samenwerking. Al in een vroeg stadium van hun carrière krijgen onze medewerkers eigen verantwoordelijkheden en dossiers. Wij bieden vertrouwen, maar verwachten ook initiatief van onze medewerkers.

Onze belangrijkste kernwaarden zijn doelmatig, betrokken en vakkundig. Bij wervingsprocessen zoeken wij nadrukkelijk naar mensen die zich kunnen identificeren met deze kernwaarden. Om succesvol samen te werken is een match tussen persoonlijkheid en de organisatiecultuur van groot belang en als nieuwe medewerker is het belangrijk om te weten waar je (aan) begint. Binnen Boels Zanders heerst een gezonde competitie. Werken bij Boels Zanders betekent werken in een omgeving waar doelen mogen worden gesteld, waar ondernemingszin gezien mag worden en waar commerciële kwaliteiten worden gewaardeerd. Elkaar blijven uitdagen, maar wel altijd gaan voor het beste gezamenlijke resultaat.

Anne Pouwels (Boels Zanders)
Anne Pouwels (Boels Zanders)

Waar men veelal spreekt over ‘het nieuwe normaal’ spreken wij liever van het ‘tijdelijke abnormaal’. Ook wij worden gedwongen processen waar nodig aan te passen. Zo spreken we sollicitanten veelal digitaal en werken medewerkers en student-stagiaires voornamelijk vanuit huis. De coronaperiode leert ons echter dat we ook op nieuwe en verfrissende wijze samen en dichtbij kunnen zijn. We zoeken op andere manieren verbinding met elkaar. Meer dan ooit vinden vergaderingen, cliëntbesprekingen maar ook sociale activiteiten plaats via de digitale weg. We vragen onze medewerkers actief mee te denken over mogelijkheden om in contact te blijven met elkaar, zowel zakelijk als sociaal. Juist in deze periode is het belangrijk om aandacht voor elkaar te hebben. De coronaperiode zorgt voor nieuwe online-initiatieven, bedacht door en voor onze medewerkers: samen sporten, een pubquiz of escaperoom bijvoorbeeld. Via videoberichten brengen we belangrijke organisatorische boodschappen en worden nieuwe medewerkers geïntroduceerd. Ons doel is om ook in ‘het tijdelijke abnormaal’ samen te blijven groeien, elkaar te blijven uitdagen en bovenal verbonden te blijven met elkaar.”

Anne Pouwels (MSc Management of Learning, International Business) is HR-manager bij Boels Zanders advocaten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven