Feride Tosun: ‘Goederenrecht is totaal niet mijn ding’

Delen:

Feride Tosun (31 jaar) begon op 18-jarige leeftijd aan haar studie rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nu is zij een van de zes vrouwelijke strafpleiters die worden gevolgd in de documentairereeks Misdaad Advocaten, sinds 16 oktober te zien op Net 5. Tosun blikt terug op haar studententijd.

Feride Tosun behaalde in 2012 haar master Strafrecht. Na een jaar bij de politie te hebben gewerkt werd zij op 23-jarige leeftijd beëdigd als advocaat. Vanaf februari 2019 is zij haar eigen advocatenkantoor Tosun Advocatuur gestart in Zaandam.

Wat is de beste en wat de slechtste herinneringen aan uw rechtenstudie?
Ik heb mooie vriendschappen opgebouwd tijdens mijn studie. Slechtste herinneringen aan de rechtenstudie zijn de doorgehaalde nachten omdat ik zoveel moest leren en ik altijd last minute begon.

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak en waarom?
Strafrecht is mijn passie. Alle vakken in het strafrecht vond ik leuk. Goederenrecht is gewoon horror. Totaal niet mijn ding. Het schrijven van mijn scriptie was ook hels. Ik kan niet werken zonder deadlines.

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Bart Stapert. Hij was een uitstekende strafrechtadvocaat die zijn werk gepassioneerd deed.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Helemaal niets. Ik heb tijdens mijn studie veel gewerkt en ook stage gelopen. Dit heeft mij geholpen bij het vinden van een baan na het behalen van mijn diploma (midden in de crisis).

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?

  • Allereerst: wees jezelf!
  • Ga naar rechtbanken om zittingen bij te wonen. Heel veel zittingen zijn openbaar en daar kun je gewoon bij zitten. Hier leer je heel veel van.
  • Loop stage. Bouw een mooi cv op.

Feride Tosun is dezer dagen Mr. van de week op www.mr-online.nl. Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

(foto: Cornelie Tollens)

 

 

 

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven