Gino van Roeyen (LAWNCH) over een terugkerende droom

Tweeëndertig jaar geleden studeerde Gino van Roeyen af op internationaal privaatrecht. Onlangs won hij een zaak voor H&M met betrekking tot merkinbreuk. Speciaal voor Mr. Studenten kijkt hij terug op zijn studententijd.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Gino van Roeyen 'toen' met Deelen

Gino van Roeyen (net 58) studeerde van 1983-1989 aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Tilburg University) en studeerde af op internationaal privaatrecht. Nu heeft hij zijn eigen kantoor LAWNCH in Eindhoven.

Mr - GvR - 25102021-08cbd12f
Gino van Roeyen ‘nu’

Wat was uw meest en wat uw minst favoriete vak?
Met stip op één van de minst favoriete vakken: sociaal zekerheidsrecht. Rationele doolhofwetgeving. Kraak noch smaak.
Favoriet toen: internationaal privaatrecht. Ik denk vanwege het wiskundige aspect in combinatie met het zoeken naar de reikwijdte en spankracht van normen in een internationaal vertakte rechtsverhouding. En niet te vergeten: methodologie van het privaatrecht – het laboratorium van Schoordijk.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
De beste is dat Deelen (internationaal privaatrecht) mij in het laatste jaar van mijn studie benaderde om als student het keuzevak internationaal privaatrecht te verzorgen als hij zelf was verhinderd. Erg spannend was dat. De slechtste herinnering is een soms terugkerende droom: dat ik mijn bul moet inleveren omdat ik handelsrecht A (wissel- en chequerecht) niet behaalde. Ik deed dat overigens wel. Scheltema’s Wissel- en chequerecht heb ik stuk gelezen. De pagina’s van het boek – dat ik goed bewaar – staan vol onderstrepingen, geel fluorescerende arceringen en kanttekeningen. Het boek noopt je tot driedimensionaal denken, net als internationaal privaatrecht.

Wie was voor u tijdens uw studie een inspiratiebron?
Deelen en Schoordijk.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Niets.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Wees niet bang af te dwalen. Koester en cultiveer het kind in je.

Gino van Roeyen is deze week ook Mr. van de week. Lees het interview waarin hij vertelt over de zaak van H&M.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top