Hoe maak jij je als toekomstig advocaat futureproof?

Delen:

Josephine Marres (HVG Law LLP): “Je hebt er alles aan gedaan om je cv zo compleet mogelijk te maken en nu ben klaar om als advocaat bij een gerenommeerd kantoor te starten. Maar hoe onderscheid jij je op lange termijn ten opzichte van andere kandidaten? Maak jouw profiel futureproof door jezelf naast het recht te profileren op het gebied van technologie en innovatie.

De traditionele advocaat wordt op de lange termijn minder vaak onmisbaar. De vraag of het werk binnen de advocatuur nog bestaat over tien jaar, is al vaak gesteld. En nee, de advocatuur is niet de eerste sector die men associeert met technologie en innovatie. Toch wordt hier binnen kantoren steeds meer waarde aan gehecht, natuurlijk mede vanwege het feit dat cliënten op een andere, meer efficiënte wijze willen werken met een advocaat. Jij moet daar als advocaat de juiste positie in kunnen nemen; werken met tools en het interpreteren van data en je cliënt op het juiste niveau, efficiënt kunnen adviseren. Dat je als advocaat niet altijd zit te wachten op een cursus programmeren of software ontwikkelen is begrijpelijk en ook niet noodzakelijk. Er zijn gelukkig tal van aspecten binnen legal tech en het is natuurlijk ook niet zo dat de wijze waarop het beroep als advocaat en notaris wordt uitgeoefend helemaal op de schot gaat, alhoewel cliënten wel steeds meer een efficiënte en praktische manier van advisering verlangen. Uiteindelijk kun jij je door het toepassen van legal tech nog meer richten op het leveren van waardevol en onderscheidend juridisch advies en dit op een nog efficiëntere wijze. Wat wil je nog meer? Een geweldige start van jouw carrière als ‘futureproof lawyer’. Kies hiervoor het kantoor waar dit in de praktijk het beste tot zijn recht komt.”

Josephine Marres werkt als senior corporate recruiter bij HVG Law LLP.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven