‘I’LL SUE YOU!’: 4 bizarre verzoeken aan de Amerikaanse rechter

Delen:

We kennen allemaal wel dat beeld van de gemiddelde Amerikaan die niet schroomt om iemand voor het minste of geringste voor de rechter te slepen. Maar hoe vaak zijn deze gevallen nu inderdaad zo extreem dat ze tegen het ongeloofwaardige aan zitten? Ik ging op onderzoek uit en vond daarbij vier nogal opmerkelijke zaken…

Bizar verzoek 1. Een leven lang gratis Whoppers

De 55-jarige Amerikaan Curtis Broon kwam vorig jaar december vast te zitten in het toilet van een Burger King in de staat Oregon. Hij eist daarom een schade van $9,026.16. Ondanks dat dit in eerste instantie een heel willekeurig bedrag lijkt, is hier wel degelijk over nagedacht. Curtis en zijn advocaten vragen namelijk een bedrag dat gelijk is aan één Whopper-menu per week voor de rest van het leven van het ‘slachtoffer’. Deze berekening is op basis van het feit dat Curtis 72 jaar wordt en dus nog maar 22 jaar te leven heeft.

Bizar verzoek 2. Uitstel op basis van een eclipse

In de zomer van 2017 kwam een advocaat uit de staat Florida met een nogal vreemde reden waarom een belangrijke getuige niet naar de zitting kon komen op een bepaalde datum. Het verzoek is via deze link te lezen.  De getuige in kwestie zou namelijk al een ticket hebben gekocht om the path of totality te bezoeken om daar de zonsverduistering goed te kunnen bekijken. De advocaat benadrukt dat een eclips een belangrijk, tijdelijk spektakel is dat logischerwijs een provocerende en lumineuze plaats heeft in onze geschiedenis en kunst. Het verzoek werd uiteraard niet gehonoreerd door de rechter.

Bizar verzoek 3. Immateriële schadevergoeding vanwege driebenig hond

In de staat Louisiana gebeurde in 1967 nogal iets vreemds. Een blaffende hond wordt om twee uur ’s nachts beschoten omdat hij staat te blaffen voor de deur van een vreemd huis. Als gevolg hiervan verliest de hond een van zijn pootjes. De baasjes in kwestie klagen de schutter aan en eisen onder andere een immateriële schadevergoeding. Gek genoeg deden zij dit niet op basis van het enorme verdriet dat hun trouwe (toen nog) viervoeter ernstig leed was aangedaan met een pistool. De eigenaren van de hond wilden daarentegen wel een schadevergoeding op basis van het feit dat ze nu over straat moesten met een driebenige hond. Dergelijke schade op basis van gêne was volgens de rechter niet verhaalbaar.

Bizar verzoek 4. ‘Deze douchegel trekt helemaal geen vrouwen aan’

En last but not least: in 2012 ging er in California een man naar de rechter om het bedrijf Dial Soap aan te klagen vanwege een misleidende marketingcampagne. Het bedrijf adverteerde namelijk dat hun douchegel bestond uit ‘pheromones to attract women’. Niets was echter minder waar, want de man in kwestie had tot op heden nog geen date gehad…

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Ook interessant:

Scroll naar boven